Kind

 • Auteur
  Berichten
 • Inez.Y
  Deelnemer

  Ik droomde vannacht dat ik bij een klif was. Links voor mij was een grote brug die vanaf de klif kwam (geen idee hoe ver die uitstrekte) en helemaal beneden was een rivier die onder de brug door stroomde. Ik zat op mijn knieën met mijn handen op de grond vol bladeren en er stond een grote boom naast me. De bladeren waren nat alsof het net geregend had. Op het moment dat ik daar zo zat reed er een gele auto dwars door de brug waar een vrouw en drie jongens inzaten (vrouw jaar of 40, jongste jaar of 2 en oudste een jaar of 10). De kinderen leken broertjes van elkaar en de vrouw leek totaal niet op ze. Ik kan me precies voor de geest halen hoe ze eruit ziet, wat ze aanhad en wat ze deed; blanke vrouw met rood haar, ze droeg een wit shirt met een zwart colbertje en had haar ogen heel hard dichtgeknepen alsof ze had verwacht dat ze gelijk waren neergestort. De oudste jongen werd na deze vrouw uit de auto getrokken en het jongste kind als derde. Daarna stortte de auto met het middelste kind naar beneden en gilde ik dat iemand hem moest redden. Ik heb geen idee of de mensen waar ik tegen riep er al lang waren of niet maar ze deden niks meer. Ik zag de jongen en de auto verdwijnen onder de brug… Daarna is het even heel vaag. Het jongste kind was opeens naast mij en hij huilde en ik besloot om hem vast te pakken en dicht tegen me aan te houden. Ik voelde me heel verantwoordelijk en ik had het idee dat ik voor hem zou zorgen als niemand anders dat zou doen. Ik voelde me op dat moment als een soort moeder denk ik. Op het moment dat ik met hem een stukje begon te lopen in mijn armen zag de vrouw -die nota bene van de brug af was gereden met hem- mij en begon ze te roepen dat ik haar kind aan het stelen was ? Ik werd hier best wel agressief van om eerlijk te zijn. Ik wilde haar echt graag klappen. Het stomme daar was dat iedereen me aankeek en leek te zeggen: ‘Wat doe jij? Geef haar kind terug!’. Ik twijfelde want iets in me zei dat juist zij de drie jongens had ontvoert EN had geprobeert te vermoorden. Maar eindstand gaf ik haar alsnog het kind omdat ik geen drama wilde. Ik bleef best rustig ondanks mijn slechte gevoel over haar. Ik had wel meteen spijt dat ik haar de jongen gaf. Ik denk dat ik in mijn droom echt geen energie had voor een dramatisch gebeuren, precies als in het echte leven. Ik voel me emotioneel uitgeput de afgelopen maanden. Maar goed, als iemand een idee heeft wat mijn droom precies betekent hmu.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg.

  Inez.Y
  Deelnemer

  Ja, dat zou ik wel fijn vinden!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De klif heeft een afgrond. Het is een grens dat tussen jou en een ander land grenst. Je bent hierdoor beperkt in ondernemen. De linkerkant is het onbewuste. De brug is een overgangsfase. De manier zoals je de dingen aanpakt werkt niet of loop je op een gegeven moment vast. Het is tijd voor verandering. Het uitgestrekte gebied staat voor nieuwe open mogelijkheden. De rivier is een stroom emotie (water) dat goed door kabbelt. Dit betekent dat je goed redelijk goed naar je emoties luistert en het kan loslaten. De bladeren staan voor vergankelijkheid. De cirkel van het leven. De regen zijn invloeden van buiten af die je niet kunt controleren. Het is net als de maatschappij, die zich niet laat sturen. Je kunt je alleen aanpassen.

  De gele kleur is een waarschuwingskleur. De vrouw verlegt haar grote grenzen. Rood haar staat voor vurigheid. Ze lijkt wel overspannen en zoekt de makkelijkste weg, door uit het leven te stappen. De kinderen zijn afhankelijk van haar. Doding is een manier om van vervelende eigenschappen of situaties af te komen. Dit kan ook slaan op je eigen eigenschappen die je niet fijn vindt en waar je vanaf wilt. Dromen laten heftige beelden zien, maar het kan in wezen om kleine dingen gaan.

  Je wil de jongen redden en je voelt je verantwoordelijk. Hier komen je sociale, moederlijke en zorgzame kant naar boven. Je laat je door de vrouw wel overhalen om het kind terug te geven. Terwijl je gevoel tegenspreekt. Je mag meer assertiever zijn. Misschien is dit een aandachtspuntje, die ook naar voren komt in de eerste alinea. Wie weet is dit het gene dat je anders aan kunt pakken.

  Inez.Y
  Deelnemer

  Wow. Ik had wel verwacht dat ik dingen zou herkennen, maar nu kan ik het ook echt plaatsen in mijn leven. Ik ben inderdaad de afgelopen maanden terughoudender geworden en neem niet meer zoveel initiatief als eerst. Door deze uitleg kan ik ook eindelijk dat deel over de vrouw met de jongens plaatsen; dat staat voor mijn moeder, mijn twee jongere broers en ik.

  Mijn moeder en ik is als hemel en hel, wij kunnen echt niet normaal door één deur. We hebben al jaren ruzie. De ruzie geeft ons beiden veel stress en zij is ook overspannen geraakt. Mijn moeder is best een pittige dame die met haar woorden zo je gelijk maakt met de grond. Iedereen noemt haar daarom ook altijd “vurig” dus toen ik dat woord net las vielen er een paar puzzelstukjes op hun plaats. Dat vurige is overigens ook wat ik juist heel erg bewonder aan haar.

  Maar even terug naar mijn droom: er stond ook een grote boom met een dikke stam naast mij die mijn zicht op de brug een beetje belemmerde. Ik moest deels over de klif heen hangen om te zien wat er precies gebeurde bij de brug.

  Dat de oudste jongen snel werd gered, de jongste daarna en de middelste in de rivier viel en verdween is een punt dat ik ken tussen mij en me broers.
  De oudste jongen viel het meeste op omdat hij naast de vrouw zat in de bijrijdersstoel. Hij werd daarom ook snel gered. Als ik dat stukje vertaal naar mijn leven dan klopt het met mij omdat ik zelf ook opval als enige dochter en oudste kind van het gezin.
  De jongste jongen uit mijn droom is als mijn jongste broer waar ik heel goed mee ben. Ik geef veel om hem.
  De middelste jongen is als mijn andere broertje; vooral op de achtergrond en stil. Hij kropt altijd zijn emoties op en hierdoor vind ik het moeilijk om met hem om te gaan. In mijn droom durfde ik hem niet te redden omdat ik bang was voor de rivier, maar ik betrap mezelf er ook op dat ik geen zin had om me handen uit te steken voor wie dan ook. Laat staan iemand redden. Ik vond het ook wel bijzonder dat niemand anders hem nog aandacht schonk toen hij viel.

  Sinds een aantal maanden zie ik mijn broers niet meer door de ruzie die ik heb met onze moeder. Zij zijn beiden nog minderjarig.
  Mijn jongste broer had me voor deze tijd nog gezegd dat hij bij mij wilde komen wonen als ik mijn eigen huis had. Waarschijnlijk hadden hij en onze moeder gewoon ruzie op dat moment dus ik zei hem dat ze wel zou bijtrekken. Ik denk dat dat stukje dat ik met de kleine jongen liep en toen terug gaf aan de vrouw een soort variant van die gebeurtenis is. Dat ik mijn broertje als het ware “teruggaf” aan mijn moeder? Not sure maar zo interpreteer ik het nu met de uitleg van mijn droom.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">