Kietelen

 • Auteur
  Berichten
 • Kiki
  Gast

  Vroeger had ik als kind jarenlang steeds dezelfde terugkerende nare dromen.
  Het ging om Grace Jones vrouwelijke figuren. Ik noemde ze de houdiewouds.
  Wat dat betekent weet ik tot de dag van vandaag niet. Maar elke keer als een houdiewoud in mijn droom verscheen bezorgden ze mij een zeer onaangename tensie. Akelig tot op het bot. Ik vergeleek het altijd met tegen je zin in gekieteld worden tot huilens aan toe.
  Je kunt ook niet wakker worden, roepen of wat dan ook.
  Dan liep ik ergens door een stille ruimte waar er een paspop stond en dat bleek dan een houdiewoud te zijn.
  Dan droomde ik dat ik in de zwarte leuning van een roltrap zat en er een soort van pretpark was en weer de houdiewouds.
  De laatse keer dat ik droomde over de houdiewouds had ik ze met geld omgekocht om mij met rust te laten.
  Ik heb er sindsdien nooit meer over gedroomd.
  Maar wat waren dat vreselijke tijden zeg.
  Ben benieuwd wat die houdiewouds betekenen.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Grace Jones straalt zowel sexappeal, negatieve vrouwelijkheid en mannelijkheid uit. Het kan een spiegel zijn, die je negatieve vrouwelijke eigenschappen laat ontdekken. Mannelijke eigenschappen zijn o.a. assertiviteit, doorzettingsvermogen, competitief en ratio. Vrouwelijke negatieve eigenschappen zijn o.a. kattigheid, roddelen en jaloezie. Deze worden als kind niet op een makkelijke geaccepteerd. Je was er vroeger niet bewust mee bezig, maar waren er wel degelijk. Het kietelen is als een marteling en is het alsof je mond wordt gesnoerd. Het onbekende manifesteert zich, zoals je noemt, als een Houdiewood.

  De roltrap brengt je, zonder dat je er erg in hebt, naar een hoger niveau. De Houdiewood staat symbool als obstakel. De pretpark een plek van ontspanning, de avonturen en ups en downs in je leven. Met de laatste droom over de Houdiewouds heb je bewust (lucide; https://femkedegrijs.com/hsp-kennisbank/dromen/lucide-dromen-zijn-ze-gevaarlijk/) gedroomd en heb je een manier bedacht om van ze af te komen. Dat is een enorme ontwikkeling geweest.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Kiki
  Gast

  Mooie vertaling. Ik kan me er zeker wel in vinden. Ik was vroeger geen lieverdje maar om nou jarenlang (Voor mijn gevoel )gekweld te worden door Grace Jones figuren…

  Bedankt voor je uitleg

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">