Ketting, slot en een vreemd object

 • Auteur
  Berichten
 • loekie loek
  Deelnemer

  Ik ben met mijn vrouw op het strand. Half op/ onder het zand zie ik een oude zware verroeste ketting. Ik haal hem uit het zand. De ketting lag, vlakbij of aan, een modern rond glanzend aluminium object, ik weet niet wat het was maar het leek op twee ,met de open kant op elkaar geplaatste, wokpannen.
  In het zand lag ook een antiek hangslot , oud en verroest en kapot. Maar Ik vond hem toch mooi. Ik liet hem aan mijn vrouw zien, maar die vondt het maar oude rotzooi.

  Mijn gevoel was positief , vooral door het vinden van het antieke /kapotte slot waar ik ook een schoonheid in zag. Ik was wel wat teleurgesteld dat mijn vrouw de schoonheid van het slot niet zag.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Op het strand begeef je je op de grens van het bewuste (aarde) en het onbewuste (zee). Je bent dit aan het verkennen. Je vrouw speelt een belangrijke rol in de gevoelens en keuzes die je maakt, maar verschillen eigenlijk wel. Het lijkt erop dat ze nuchterder in het leven staat, terwijl jij meer op je gevoel afgaat.

  Je geniet en waardeert de kleine dingen om je heen, waardoor je getrokken wordt naar het positieve. Mensen vinden het fijn om in je nabijheid te zijn. De antieke objecten staan voor de normen en waarden die je mee hebt gekregen van je ouders en familie (ketting), die je enorm koestert. Ook al zijn ze niet meer up to date is de cultuur (hangslot) die je mee hebt gekregen toch erg belangrijk.

  LoekieLoek
  Gast

  Dank je wel Esme, dit is zeer verhelderend.
  Heb je ook een idee wat het aluminium object kan betekenen?

  Esme
  Moderator

  Verbindingen van aluminium waren al in de oudheid bekend. Zo werd aluin onder meer gebruikt om bloedingen te stelpen. Het zorgt er dus voor, dat er geen energieverspilling is, wat bloed symboliseert. Aluminium ontstaat door metalen en vuur en staat ook symbool voor transformatie in de Alchemie. Mentaal heb je de behoefte om naar een hoger niveau te gaan. Het gaat om het ontdekken en nieuwe kennis opdoen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">