Kelder, fel licht, insecten, leguaan, slang, felle kleuren

 • Auteur
  Berichten
 • Dichterbij
  Gast

  Ik droomde dat ik in een kelder was waar het plafond heel laag was. Zo laag dat ik niet kon staan. Het was helemaal donker, dus ik knipte het licht aan. Eerst schemerde het, maar ik verplaatste het licht zo dat het werd gereflecteerd Het werd suuuuuuper licht. Ik kon alles heel goed zien. Bleek dat het er helemaal vol zat met met kleine insecten, huidskleurig. Ze krioelden tegen de muren, vloer en plafond. Een reptiel, soort leguaan, kwam vanachter de muur vandaan en bewoog naar me toe. Hij had allerlei felle kleuren. Hij wilde een hap uit mij nemen, of had dat al gedaan. Daarna zag ik een imposante slang met dezelfde felle kleuren.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een droom waarin je in een kelder bent, symboliseert je onderbewustzijn en je intuïtie. Dat het plafond laag is, komt door de bewegingsvrijheid die je hebt, want je neemt het gevoel niet serieus genoeg. Je gaat meer af op je ratio. Het licht staat voor helderheid. Zodra je gewend bent om op een andere manier te denken, ga je meer zien. Insecten staan voor irritatie. Jeuk maakt ook heling. Eigenlijk is het wel vruchtbaar, want het trekt andere dieren aan die zich te goed doen aan de insecten. Een leguaan staat voor basisbehoeften en instinctief gedrag. De felgekleurde slang (waarschuwingskleuren) betekent vergif, maar ook weer heling, omdat je van zijn vergif ook weer een tegengif kan maken.

  Ebeline
  Gast

  Wat is je afkomst?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">