Innerlijke reis

 • Auteur
  Berichten
 • Abraxas
  Deelnemer

  Ik was in een onoverzichtelijk huis met vele kamers. Ik besloot er op uit te gaan, naar de stad met de fiets. Er was een jongeman, groezelig type met rastahaar.. hij wilde met me mee, achterop de fiets. Ik voelde weerstand tegen zijn smoezelige verschijning en tegelijk was er een enorm vertrouwd en goed gevoel. Onderweg viel hij een keer van de fiets, maar ik wachtte op hem en we gingen samen verder. Hij straalde veel liefheid uit.
  Ik wilde spullen gaan kopen in een warenhuis, maar dat vond ik ineens heel ongepast.. Die jongen had geen rooie cent.. Het eindigde ermee dat we een potje gingen stoeien en spelen in dat warenhuis.
  We zaten in een kroegje en we hadden allebei een kaart. Een soort wereldkaart met daarop alle reizen die we hadden gemaakt. De kaart verbeeldde echter niet de buitenwereld, maar onze innerlijke wereld. Ik zag dat hij een veel grotere en rijkere kaart had dan ik.
  De kroeg bleek een religieuze ruimte te zijn allerlei mensen in paars-witte kleding kwamen bidden en praten… ik vermoedde dat ze zich aan het verzamelen waren voor een gebedsdienst.
  Ik keek naar beneden en zag dat ook wij paars witte kleding aan hadden. Ik bedacht dat dit misschien niets voor ons was, maar toen bleek dat we al die tijd ook in gebed waren geweest. De bijeenkomst was voorbij..

  Esme
  Moderator

  Het huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. De kamers vertegenwoordigen je eigenschappen en vaardigheden. Iedere kamer heeft zijn eigen functie. Een karakter eigenschap, volgens de droom, is dat je sociaal bent en je graag tussen de mensen zit en je hebt een open mind (rastahaar). De fiets houd je in balans. Maar degene die achterop zit lijkt wel relaxed, maar komt zichzelf meerder keren tegen. Misschien is het wel de spiegel van jezelf.

  Het warenhuis staat voor materialisme en de nieuwste trends volgen. Je kan wel blut zijn, maar de jongen heeft geen geestelijke armoede. Hij stoeit en speelt en maakt plezier. Je wenst naar de geestelijke rijkdom van de jongen. Maar daar hoor je aan te werken. De religieuze ruimte laat je naar geestelijke voeding verlangen. Paarse gewaden staan in de Katholieke kerk voor de dood. De dood en de wederopstanding. Dus de cyclus van het leven. Wit staat voor reinheid.

  Abraxas
  Deelnemer

  Hai Esme,
  Dankejwel voor je uitleg. Ja die kan ik goed plaatsen. Ik heb na een relatie van dertig jaar besloten te gaan scheiden. Alle (schijn-)zekerheden zijn op de schop gegaan. Ik heb een periode van rouw, angst en pijn achter de rug en het is nog niet voorbij. Ook begin ik de eerste tekenen van bevrijding en inderdaad wederopstanding te voelen…
  Wie ben ik zonder al die zekerheden? Een vraag waar ik in het verleden bang van werd, maar nu kan ik me er voorzichtig op verheugen.
  Het is het welvarende, wat materialistische bestaan dat al lang niet meer bij me past en dat ik de afgelopen jaren middels introspectie langzaam heb ingewisseld voor een meer spiritueel leven. Van binnen is er al veel veranderd. Nu gaan die veranderingen zich aftekenen in de tastbare wereld.

  Moppie
  Gast

  Mijn droom ging over een huis waar een man aan het werk was in de meterkast. Zelf was ik boven aan het opruimen. Opeens begon alles te bewegen in mijn slaapkamer. De man kwam kijken en zei dat de geesten willen dat je uit dit huis gaat. Ik wilde niet weg en bleef. Maar het werd steeds erger en uiteindelijk werd ik zo bang dat ik snel mijn spullen ging pakken en uit het huis wilde. Terwijl ik mijn spullen in de auto deed begon de auto al te rijden.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Moppie
  Gast

  Zal graag weten wat dit betekent

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en je ziel. Elke kamer of ruimte bevat je eigenschappen en vaardigheden. De meterkast is je brein en zenuwstelsel. De man die aan de meterkast werkt kan een hulpverlener, coach of vertrouwenspersoon zijn. De slaapkamer is een intieme plek. Hier bewaar je je geheimen en kom je tot rust. Er spookt van alles in je hoofd. Het lijkt erop dat je je draai niet helemaal weet te vinden. Je vind het moeilijk om de confrontatie aan te gaan. Bang om gekwetst te worden. Je loopt liever moeilijke situaties uit de weg.

  Moppie
  Gast

  Bedankt Esme voor de uitleg. Terwijl ik het zit te lezen vallen de puzzelstukjes in elkaar. Mijn leven staat even op zijn kop en soms weet ik niet hoe te handelen. Het klopt van de confrontatie. Alleen de man kan ik nu nog niet plaatsen, misschien komt dat nog.

  Esme
  Moderator

  De man kan ook je moeder of vriend(in) zijn. In ieder geval iemand die je probeert te helpen. Het kan ook je positieve innerlijke stem zijn.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">