Ik was dood maar leefde als geest verder

 • Auteur
  Berichten
 • Fraukje
  Gast

  Hallo allemaal! Ik heb net echt de meest bizarre droom ooit gehad! Nu vraag ik me echt af wat deze betekent. Eigenlijk zijn het twee dromen die doorgingen nadat ik wakker was geworden.

  In de eerste droom was ik al gelijk ‘dood’ en mijn beste vriendin ook. Samen zaten we in mijn kamer en op mijn bed in mijn ouderlijk huis. We waren aan het kletsen, vooral over het ‘dood zijn’. We zagen er gewoon nog als onszelf uit. Maar toen werd mijn beste vriendin bang van iets achter het gordijn. Ik ging kijken en ik hoorde een hele harde mannelijke schreeuw en iemand die zich achter het gordijn verplaatste. Toen werd ik wakker, bang en met een bonzend hard.

  Toen ik weer in slaap viel ging de droom verder. Ik was weer dood maar nu was ik in een heel andere omgeving, met andere dode mensen. Weer zag ik en de anderen er normaal uit. Een gespierde jonge man was met me aan het praten, maar ik vond hem irritant en liep weg, maar hij liep achter me aan. Toen verdween hij en vond ik mijn vriend waarmee ik een relatie heb in het echte leven. Ik was opgelucht, maar hij was blijkbaar ook dood. Ik leek het niet erg te vinden (ook niet voor mijzelf), totdat zijn zus ook dood bleek te zijn. Ik moest heel erg huilen en was intens verdrietig (wat ik apart vind want ik heb heel weinig contact met haar). Maar hier werd niet echt op gereageerd. Ondertussen merkte ik dat er ook levende mensen in de omgeving waren, maar die konden ons niet zien of horen praten. Toen probeerde ik met twee spirituele vrouwen in een winkel te communiceren, omdat ik een cadeau voor mijn beste vriendin wilde kopen. Het lukte om hun aandacht te trekken en uiteindelijk gaf ik antwoorden op hun vragen door te kloppen. De emotie die ik de hele tijd in deze droom voelde was verdriet.

  Toen werd ik wakker en was heel erg in de war. Dit is een van de meest gedetailleerde dromen die ik ooit heb gehad en het voelde wel als een nachtmerrie. Weet iemand wat dit kan betekenen? Alvast bedankt!

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Fraukje
  Gast

  Hoi Esme, bedankt dat je mijn droom wilt analyseren! Ik zal zeker reageren op je uitleg, ik ben super geïnteresseerd.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Dood zijn is een middel om iets stop te zetten, transformeren en verder gaan. Het ouderlijk huis is de basis van je leven. Hier ben je opgevoed, opgegroeid en heb je je ontwikkeld. Het gordijn is als een sluier naar het onbekende. Je heb waarschijnlijk in een fase van zelfreflectie. Hierbij komen ook angsten naar boven. Angsten kunnen bijvoorbeeld assertief zijn, confrontaties aangaan, keuzes maken of uit je comfortzone treden. Door ze te accepteren, kun je angsten los laten.

  Dood zijn is een moment van passiviteit. De andere dode mensen is zijn degene, waaraan je je spiegelt. De gespierde man staat symbool voor mannelijke kracht. Op één of ander manier triggert hij je, want je irriteert je. Je zou je af kunnen vragen wat de reden is van die irritatie. De vriend is je steun en toeverlaat. De levenden is de maatschappij, dat gewoon verder gaat. De tijd neemt geen pauze. Het kan zijn dat je eenzaamheid ervaart, ondanks tussen al die andere mensen, vrienden en familie.

  Fraukje
  Gast

  Hoi Esme, bedankt voor je uitgebreide analyse! De dingen die je beschrijft herken ik zeker en verklaard ook veel. Momenteel zit ik een wat moeilijkere fase in mijn leven en zit inderdaad ook in een fase van zelfreflectie. Ik begrijp mijn droom nu veel beter!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">