Ik stierf in België

 • Auteur
  Berichten
 • DaanGRotterdam
  Gast

  Ik stierf, ergens in België tijdens een soort slam feest pre in de oude stad, er was iets in mn drankje gedaan en ik ging steeds slechter alles horen. Ik zag een soort betoverend meisje in roze met grote billen en ze keek met alwetende ogen.
  Ik zei dat er iets in mn drankje was gedaan tegen Koen O (een jongen waar ik gering bevriend mee ben) ik ging proberen te zitten maar het werd erger. Ik ging weer staan en zei het nog een keer. Toen zag ik medici en een bijstander riep naar hun. Ze kwamen op me af gerend en ik bleef nu zitten.

  Het was een vrouw met donker haar en een wat oudere man met een beanie op. Ik hoorde nu niks meer ik lag op de grond terwijl ze over mij heen keken. De man scheen nog een soort dokterszaklamp in mn ogen maar mn visie werdt steeds troebeler en tunnel-achtig.
  De laatste gedachte ging over mn moeder en hoe radeloos ze zou zijn als ik zo stierf, het voelde pijnlijk. En net op het aller allerlaatste moment snakte ik naar adem in mn bed en werd ik wakker.

  Het voelt echt als een soort bericht of wat dan ook. Maar voor wat? En kan ik er wat aan doen? Ik heb al meerdere keren in mn leven gehad dat ik iets vaag maar zeer realistisch droom en het na gevarieerde tijd ook echt gebeurt IRL. Ik ben toch geen waarzegger? Wat is dit nou precies?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. België zijn onze zuiderburen. Je bent niet thuis. Met niet thuis bedoel ik, dat je niet tot jezelf kan komen. Je kan nog moeilijk al je gevoelens benoemen en verklaren. Ook je karaktereigenschappen en vaardigheden hoor je goed te kunnen benoemen, zodat je je beter kan ontwikkelen in de maatschappij.

  Het feest is het genot van het leven. Het betoverend meisje staat voor fantasie en haar dikke roze billen staan voor vruchtbaarheid. Het drankje is vergif en laat je sterven. Als je droomt over je eigen dood, duidt dit op een overgangsfase in je leven of je probeer je wanhopig te ontkomen aan de verplichtingen van het dagelijkse leven.

  De dokter kijkt in je ogen. Je ogen zijn de weerspiegeling van je ziel. In je ogen kun je zien of je gezond of ziek bent. Blij of verdrietig enzovoort. Je visie werd troebelen en dat betekent, dat je geen overzicht hebt over situaties. De pijn kan om innerlijke pijn gaan. Situaties die je niet goed kan accepteren of kan verwerken. De adem is levenslucht en staat voor je ziel.

  Ik denk niet dat het een boodschap is over je dood. De symboliek van sterven gaat om een overgangsfase naar bijvoorbeeld volwassenheid. Sterven en opnieuw beginnen. Of iets dat tegenwerkt, waardoor je ontwikkeling blokkeert. Wat zou je een waarzegger maken? Ik geloof daar niet in.

  DaanGURotterdam
  Gast

  Beste Esme,
  Ik wil je heel erg bedanken voor het ontrafelen van mijn droom, je komt inderdaad op sommige vlakken erg dichtbij hoe ik mezelf op dit moment voel. Ik ben inderdaad volwassener aan het worden omdat ik de 22 bijna aantik en veel meer verantwoordelijkheden op mijn pad toegeworpen krijg.
  Ook loop ik inderdaad bij een psycholoog voor een depressie, het gaat goed maar soms wordt het gewoon wat teveel.

  Nogmaals bedankt! <3

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">