Ik sta er alleen voor

 • Auteur
  Berichten
 • Mingus
  Deelnemer

  Opa wordt begraven. Er wordt een dienst gehouden in een kerk in een plaats waar hij nog nooit is geweest. Ik ben alleen er naar toe gegaan. Het verbaast mij dat er geen familie aanwezig is, alleen maar vrienden en bekenden. Dat valt mij pas op als ik weer buiten sta. Ze komen allemaal naar het tweede deel, hoor ik. Het tweede deel is in een andere plaats. Ik had een afspraak om met iemand daar naar toe te rijden. Die is al weggereden, hoor ik van iemand. Dat is ook een mooie. Dan zal ik wel alleen gaan. Mijn gevoel zegt mij, dat ook daar niemand van de familie zal zijn. Ik voel me een beetje bedrogen.
  Dan belt schoonmoeder op. Nee inderdaad ze komen vanavond naar het tweede deel. Maar of ik alsjeblieft dankjewel op de site van een goede vriendin van haar een recensie wil schrijven over iets wat ze pas nieuw gemaakt heeft, want dat staat leuk, een recensie. Ze weet niet te vertellen wat dat nieuwe is, maar dat is niet zo belangrijk, als er maar een recensie staat.
  Dan belt mijn vrouw die met de hond naar de dokter is geweest. De hond kreeg een echo met een apparaat dat eigenlijk voor mensen werd gebruikt, niet voor dieren, maar oké dan. Op die echo was te zien dat de hond met auto’s had gespeeld want er waren bandensporen te zien op de echo. Raar.
  Mijn vrouw ging meerijden met haar ouders naar het tweede deel van de begrafenis. Dan bedenk ik me, dat ze dan ook wel bij hen zal moeten gaan zitten tijdens de dienst. En ik zeg tegen mezelf, ‘zie je wel, weer alleen’ en voel een tegelijk een diepe teleurstelling.

  Ebeline
  Gast

  Grootvaders staan symbool voor zekerheid, veiligheid. Dat stukje ontbreekt.

  Opa word begraven op voor hem onbekende plek: Onpersoonlijk, er mist erkenning.

  Ik vraag me af hoe de onderlinge band met jouw familie is.

  Een recensie staat leuk: Oppervlakkig, schijnvertoning

  Een droom over bandensporen geeft aan dat je vastzit in een sleur.

  Ik hoor graag of je je kunt vinden in de droomvertaling.

  Mingus
  Deelnemer

  Dank.
  In a nutshell: onbegrepen Opgegroeid als gevoelig, bewust, en (recentelijk ontdekt) begaafd mens in een zakelijke, materieel ingestelde familielijn.

  Mingus
  Deelnemer

  Nog vergeten: ik vind het ongelooflijk knap, zo’n ontleding.

  Ebeline
  Gast

  Dat is inderdaad een lastige kwestie en kan me voorstellen dat dat erg eenzaam is.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">