Herhaalde dromen over reizen

 • Auteur
  Berichten
 • Paradijsvogel
  Gast

  Beste Esme,

  Ik lees met veel plezier af en toe jouw uitleg van dromen, en ik vroeg me af of je mij in dit geval zou kunnen helpen. Ik heb al weken lang elke keer dezelfde soort dromen.

  Ik ben onderweg en/of ik ga ergens naartoe.

  Ik ga dikwijls met de bus, maar de bus komt dan te laat of hij vertrekt opeens niet meer bij die halte. Soms ga ik met de fiets naar het station, maar dan moet ik mij haasten, omdat ik te laat ben, en dan raak ik ook nog eens de weg kwijt.

  Vervolgens om ik aan op een treinstation. Maar daar blijkt mijn trein vertraagd te zijn, of hij gaat helemaal niet.

  Soms eindig ik op een luchthaven, waar mijn vlucht vertraging heeft of geannuleerd is, en loop ik een beetje dolend rond.

  Wat betekent deze telkens terugkerende droom? Ik droom dit zo’n 3x per week, en al een week of 3 á 4 denk ik…

  Alvast heel erg bedankt!

  Esme
  Moderator

  Onderweg zijn is op je doel afgaan, maar omdat je met de bus gaat, ben je niet geheel zelfstandig. Wanneer je te laat bent betekent het vaak, dat je in je wakkere wereld ook van het laatste nippertje bent. Een trein staat voor de levenstrein. De weg die je bewandelt door het leven. Omdat je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, maakt dat je het gevoel krijgt om bepaalde zaken niet onder controle te hebben. Het kan ook betekenen dat je te perfectionistisch bent.

  Paradijsvogel
  Gast

  Hoi Esme,

  Wat fijn dat je reageert! Ik ben gek genoeg in de wakkere wereld juist heel erg stipt en van het op tijd komen.
  Wel voelt het dat ik dingen niet onder controle hebt momenteel. Ik zit al een paar maanden in een burn-out, en ik wil heel graag weer aan de slag, maar ik voel aan alles dat ik dat nog niet kan. Dat zorgt voor frustratie in mezelf. Zou dat ermee te maken kunnen hebben? Of moet ik juist een andere weg in gaan slaan?

  Esme
  Moderator

  Je droom laat zien dat je te laat bent. Je bent in wezen te laat geweest met het luisteren van je lichaam en ziel. Een burn-out komt meestal voort uit grenzen overschrijden en perfectionisme. Opgejaagde dromen komen vaak voort door stress. Het is verstandig om niet te veel hooi op de vork te nemen. Wanneer je de hele dag thuis zit, kriebelt het om weer aan de slag te gaan. Dat is een hele natuurlijke reactie, maar je lichaam heeft min of meer een klap gekregen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer je zou gaan beginnen, doe het dan rustig aan door uren op te bouwen. Met een burn-out kan het zijn dat je niet alleen moe bent, maar ook je concentratie vermogen kan aangetast zijn. De burn-out is een waarschuwing voor je lichaam en geest. Je kunt een nieuwe start maken, maar juist nu moet je goed luisteren naar je lichaam.

  Sterkte en tot de volgende droom.

  Paradijsvogel
  Gast

  Bedankt voor je uitleg :) Tot een volgende keer!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">