Hele maffe droom met veel rare dingen

 • Auteur
  Berichten
 • DennisSpanje
  Gast

  Dag allen,

  Ben vanmorgen met een hele rare combinatie van dromen wakker geworden. En dacht dit moet ik even plaatsen. In deze droom was ik in mijn oude functie bij mijn eerste echte werkgever. Chauffer van een drukkerij. Ik moest om half 4 naar een klant. Ik zat in de bus en circelde eerst wat rond op een industrieterein. Niet geheel duidelijk waar dit was. Zonder enige duidelijkheid was de bedrijfsbus veranderd in een fiets. Heb in de droom niet op de fiets gefietst. Op een gegeven moment kom ik een oude collega tegen in een nieuwbouw wijk. Even gezwaaid en toen was daar een aardbeving. En dat was het.

  Nu woon ik niet meer in Nederland, ben weggegaan bij die betreffende baas met ruzie. Afgelopen weekend heb ik ruzie gehad met een goede vriend. Details daargelaten. Ik heb dit gisteren goed gepraat.

  Wie heeft er een verklaring voor mij van deze rare doch interessante combinatie van dromen.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. In de bus cirkelen is een beetje stuurloos zijn. Het industrieterrein staat hier symbool voor de maatschappij. Het is niet duidelijk wat je doel is. De bedrijfsbus verandert in een minder vervoersmiddel. Dat betekent degradatie. De nieuwbouw is een nieuwe fase in je leven. De aardbeving staat voor onrust in jezelf, die je onder controle moet zien te krijgen. Het kan ook een wake-up-call zijn.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  DennisSpanje
  Gast

  Hi Esme,

  Dank je wel voor je reactie. Ik snap deze niet: “De bedrijfsbus verandert in een minder vervoersmiddel. Dat betekent degradatie“. Waarin is dit degradatie? Algemeen, leven, werk, etc. De rest is wel te begrijpen en zie ik ook koppelingen in naar het bewust zijn zeg maar. De aardbeving twijfel ik even over. Heb nog nooit een aardbeving in een droom gehad.

  Groetjes.

  Esme
  Moderator

  Mijn uitleggen zijn heel abstract. Ik ken je niet, dus kan ik kijkend naar de droom niet specifiek vertellen waar die degradatie het in zit. Het kan relationeel, werk, carrière, financieel…. noem maar op zijn. De aardbeving haal ik uit het citaat: “Even gezwaaid en toen was daar een aardbeving”.

  DennisSpanje
  Gast

  O.k. ja begrijpelijk. Ik snap de degratie. ik zie in welke hoek ik moet zoeken. Wat betreft de onrust en de aardbeving kan wel kloppen. Ik heb wel een vaker onruist gehad maar dat er een aardbeving in mn droom voorkwam niet. Heb het wel gehad met onrust dat er een lift was die maar bleef gaan. links recht boven benden. Alle kanten op.

  Esme
  Moderator

  Het schudden met de lift is dat je oude gewoontes en een voormalige manier van denken kwijt moet. Het nekt je onbewust. Eerst dien je van het oude af te komen voordat je aan iets nieuws kan beginnen (nieuwbouw = nieuwe fase/transformatie). Je zou alles een keer goed op een rijtje krijgen en overwegen welke normen en waarden nog actueel zijn. Dan creëer je een andere manier van denken, gooi je het over aan andere boeg, en kun je verder.

  Majo Flinterman
  Gast

  Eigenlijk wil ik reageren op het onderwerp kinderen in een droom. Als dit bericht verkeerd belandt verzoek ik de moderator vriendelijk het op de juiste plaats te zetten.

  Het betreft hier mijn inmiddels 35-jarige, jongste zoon. Hij was in zijn jeugd en vroege volwassenheid een bijzonder gesloten kind/man. Ik wist dat hij een bijzonder vol innerlijk leven had waar hij mij en andere maar met mondjesmaat toegang tot gaf.

  Hij was een kleuter toen hij mij ’s morgens de volgende droom vertelde.

  Hij was samen met een groep kinderen ontvoerd en opgesloten in een donkere kerker waar geen ontsnapping uit mogelijk was. Op een dag echter verscheen er een mooie jonge vrouw met blond haar die hem een zwaard gaf en waarmee hij de boze ontvoerder te lijf ging en hij zichzelf en alle andere kinderen kon bevrijden.

  Ik kreeg werkelijk tranen in mijn ogen omdat ik begreep dat die kinderen symbool stonden voor zijn innerlijke leven en die blonde vrouw voor zijn vrouwelijke kant en dat die droom net zo goed voor mij bedoeld was omdat ik me vaak afvroeg of ik wel een goede moeder was die hij dan niet genoeg vertrouwde om zichzelf bloot te geven. Die droom vertelde mij dat het niet aan mij maar aan hemzelf was om zijn innerlijk leven in het daglicht te stellen, op zijn eigen manier en op zijn eigen tijd. En het dus niet aan mij hem ‘open te breken’.

  Hij is nu dus 35 en sinds zijn huwelijk is hij alleen maar opener geworden, ook naar mij toe. Voorheen was hij bovendien een overtuigd atheïst met een uitermate materialistische levensbeschouwing maar nu stelt hij zich ook steeds positiever op ten aanzien van de spirituele kant van het leven. De vrouw van uit zijn droom met het zwaard is ook wel zeer sprekend want dit proces is begonnen toen hij het opnam voor zijn vrouw nadat zijn vader zijn vrouw op lage wijze had verbaal had aangevallen en dit de eerste keer was dat hij zijn vader tegensprak. De gebeurtenis zelf heeft er toe geleid heeft dat hij de banden met zijn vader verbroken heeft en het was vanwege zijn vrouw dat hij de kracht kreeg zichzelf daarmee zijn rijke innerlijke leven te bevrijden. Bovendien, wat is nog veelzeggender dan dat hij dat middels kappen (zwaard) met zijn vader deed.

  Ik kan er nog niet over uit. Een jochie van vijf die een droom krijgt hoe zijn persoonlijke levensproces zal verlopen. Prachtig, toch?

  Dennis Dorland
  Gast

  Dit is interessant Esme. Alles op een rijtje krijgen probeer ik al jaren. Hierin Spanje dan. En ik zie nu de link ook met de ruzie(waar ik het eerder over had) in deze. Dit is interessant.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">