Hel en basisschool

 • Auteur
  Berichten
 • Anoniemmm
  Gast

  Hai,

  Ik heb deze droom een tijdje geleden gedroomt, maar ik weet het tot de dag van vandaag nog helemaal.
  (Ik zit nu in de tweede en toen ik in de eerste zat droomde ik dit.)
  Ik liep door de school en toen kwam ik bij een klasgenootje. ( Ze was paar jaar geleden naar maleisië verhuisd) Ik keek naar haar en opeens raakte ze bezeten haar ogen werden wit. Opeens de andere kinderen ook. Ik rende naar de deur voor mij die mij naar de kleine plein zouden leiden. (Toen ik buiten kwam viel het me op dat het op Hel leek.). Toen veranderde sommige kinderen in demonen. Ik probeerde groep 2 kinderen te redden maar die kon ik uiteindelijk niet meer redden. Ik werd achtervolgt door hel mensen (demonen?). Ik rende naar het hek om van de schoolplein te gaan en om de demonen daar te houden. Ik rende uiteindelijk richting gym en toen zag ik 2 kinderen die door juffrouwen (Het waren juffrouws die over het basisschool jaar had) de gym ingetrokken werden, en even later hoorde ik een afschuwelijke schreeuw.. Ik keek weer richting de schoolplein tot ik zag dat er een pijlen regen kwam (wat je vaak zag in oorlogen van de middeleeuwen). Ik schuilde me onder de afdakje van gym en toen ik weg probeerde te rennen onstond er een scheur in de grond en een brug, een hele lange brug. Ik rende naar de brug en toen ik erop stond zag ik dat onder me lava was (er was een soort aardbeving die een scheur had gemaakt..). Kinderen uit mijn klas probeerde met mij mee te gaan en ik keek hoe ze eraf vielen en mijn beste vriend viel als laatste. Toen ik over de brug was gerend werd alles beter en werd ik wakker…

  Ik heb een zware basisschool periode gehad (pesten).

  Hopelijk weet iemand wat dit betekent.
  Alvast bedankt,

  Anoniem.

  MetalHead4Life
  Gast

  > Ik heb een zware basisschool periode gehad (pesten).

  Dit zegt volgens mij genoeg, je bent nog aan het verwerken wat je allemaal hebt meegemaakt.

  Een demon is iemand zonder geweten en teert veelal op de pijn van andere, pesten is niks meer dan een onbalans van macht, zij hebben de “macht” om jouw slecht jezelf te laten voelen. Dit word in je droom symbool gesymboliseerd een wezen van kwaad en macht.

  > Ik probeerde groep 2 kinderen te redden maar die kon ik uiteindelijk niet meer redden.

  Kinderen in een droom zijn veelal een reflectie van ons eigen kind, je probeert het kind dat jijzelf was te reden, maar je hebt het gevoel hierin te falen.

  > Ik keek weer richting de schoolplein tot ik zag dat er een pijlen regen kwam (wat je vaak zag in oorlogen van de middeleeuwen).

  Dit kan symbool staan voor een verbale aanval, jij bent het doelwit wat dat deze pijlen proberen te raken. Daarnaast werd dit spervuur gebruikt om chaos te creëren, je kan niet veilig lopen zonder het risico geraakt te worden. Je bent letterlijk nergens veilig.

  > Ik schuilde me onder de afdakje van gym en toen ik weg probeerde te rennen onstond er een scheur in de grond en een brug, een hele lange brug. Ik rende naar de brug en toen ik erop stond zag ik dat onder me lava was (er was een soort aardbeving die een scheur had gemaakt..).

  De grond (stabiliteit) on je voeten kookt letterlijk, dat wat al die tijd verborgen is geweest komt nu naar boven drijven, mogelijk zelfs een openbaring. Dit is het punt waarbij je niet langer kan vluchten en word moet omgaan met wat er nu gebeurd.

  > Kinderen uit mijn klas probeerde met mij mee te gaan en ik keek hoe ze eraf vielen en mijn beste vriend viel als laatste. Toen ik over de brug was gerend werd alles beter en werd ik wakker…

  Je laat het los, deze boze gedachten verbranden letterlijk, je verbrand een brug achter je en kijkt niet meer terug. En begeeft je nu op een nieuw pad en kijkt niet meer terug op wat was.

  Deze dromen staan veelal symbool voor verwerking en geven aan dat alles goed zal komen. Alleen als je geen goed en vredig einde hebt ben je nog aan het verwerken, dit kan langer duren of zelfs (zoals in mijn geval) alleen met therapie goed worden verholpen. Neem dromen niet altijd letterlijk, het is veelal het symboliek hierachter dat je een boodschap geeft, het gevoel dat je hierbij hebt is heel belangrijk. Ik droomde een keer over de grim reaper, en waar de meeste mensen angstig worden over de dood was ik alleen verwonderd over dit aanzicht :’) skeletten en metal muziek, dat is vrij normaal voor mij.

  Anoniemmm
  Gast

  Heel erg bedankt!

  Het klinkt nu allemaal heel logisch.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">