heel erg ellendig voelen/gevangen

 • Auteur
  Berichten
 • Dani
  Deelnemer

  Afgelopen nacht deze droom gehad en het blijft bij me. Zo levendig…

  Ik ga op bezoek in de gevangenis, het is er mooi en licht.
  Het is een bekende maar wie is niet duidelijk.
  Het hek gaat open en ik ga naar binnen. Hand in hand moeten we er uit en worden wij in de isoleer geplaatst. Deze isoleer is echter op de begane grond , een soort serre aan de tuin. Er zijn hoge ramen van vloer tot plafond met lamellen, maar deze zijn open geschoven. In de tuin lopen andere gevangenen. Heel gemoedelijk allemaal.
  Op de vloer ligt prachtig beige met zwarte krullerige strepen hoogpolig tapijt. Hand in hand gaan we op ons buik met de ogen dicht hier op liggen. De bekende begint met huilen. Ik begin ook met huilen, maar zo heftig , ik voelde me zo ellendig, helemaal leeg. Snot overal en gezicht nat van snot en tranen. Ik was helemaal leeg, kon niks meer. M’n bekende liep weg naar de tuin en zei, ik weet niet wat ik er mee moet. Er knielt een vrouw met blond haar in een staart naast me en legt haar hand op m’n schouder en zegt gaat het? Er staat ook een man bij.

  Dat gevoel, ik was er zo slecht aan toe.
  Wat zou dit nou kunnen beteken?

  Esme
  Moderator

  Een gevangenis staat symbool voor geen bewegingsvrijheid hebben. Het is dan wel mooi en licht, maar het blijft een obstakel in je doen en laten. Zelfs als je weet, dat je op bezoek komt. Dan wordt je de isoleer in geplaatst, wat betekend dat je te veel af gaat op buitenstaanders die je de mond willen snoeren. Het ziet er wel gemoedelijk uit, maar toch is die eenzaam er. Je negeert je gevoel. Maar verder in je droom leer je toch naar je gevoel te luisteren. Dat is vaak als het emmertje overloopt. Dan kun je niet anders. Een tuin staat symbool voor innerlijke rust. Dat is iets waar je naar verlangt. De blonde vrouw is als een gids. Blond staat symbool voor zachtheid en de staart voor reinheid. De man symboliseert standvastigheid en ratio. Je mag je emotie compenseren met de kracht van de ratio.

  Dani
  Deelnemer

  Wauw dank je wel ????

  Dani
  Deelnemer

  Zonder ??? Dan

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">