Gruwelijke droom waarin ikzelf mensen vermoord

 • Auteur
  Berichten
 • Fretznet
  Deelnemer

  Deze droom is al van langer geleden, maar de intensiteit en grafische aard ervan maakt het een droom waar ik veel aan blijf denken aan wat de betekenis achter is. Misschien dat iemand het weet. Let wel op dat ik deze dingen in het echt absoluut niet zou willen toepassen en dat ik van mezelf schrok over deze droom.

  Deze droom speelt zich af in meerder dagen/weken. Het was voor mijn gevoel een lange droom waarin ik ook bij het ontwaken echt even moest nadenken welke dag het was en hoe laat.
  Het begint bij dat ik te horen krijg dat mijn vriendin dreigt mij te verlaten. Ze heeft een ander, waarvan ze weet dat het geen perfecte match is, maar dat het altijd beter is dan ik zoals ik op dat moment ben. Een paar vrienden van mij stellen voor om naar het buitenland te gaan met het vliegtuig, om even mijn gedachten elders te hebben. We lopen ergens in Azië over een soort avond markt/boulevard/barretjes. Op een gegeven moment zeg ik tegen mijn vrienden: “Moet je opletten, dit wordt lachen.” Ik loop tussen wat mensen door, ik pak er één vast achter zijn rug en ik steek een mes in zijn nek. Dat alles is in kleur en vanuit mijn eigen perspectief. Het bloed gutst langs alle kanten, maar ikzelf kom niet onder het bloed te zitten. De mensen om mij heen lopen gewoon door en merken niets. Ik loop een stuk verder en pak opnieuw iemand vast en snij hier de keel van door. Verderop snij ik van iemand de buik open. Dit gaat zo verder, tot ik in een ziekenhuis ben. Daar snijdt ik van een verpleegster de keel door en dan breekt de paniek uit.
  Mijn vrienden was ik na de eerste moord al kwijt. Ik ging terug naar het vliegveld en daar stonden ze op me te wachten. Ze zeiden: “Wat je net deed, dat kan niet hoor. Je hebt geluk dat ze je niet zoeken.”
  Eenmaal terug in Nederland zag ik dat de berichten ondertussen al wat ernstiger waren, maar dat ze me nog altijd niet zochten. Ik ging ter preventie ergens onderduiken bij één van mijn vrienden. Die me nog altijd wilden helpen, ondanks de daden die ik zojuist had verricht. De beelden die voorbij kwamen op tv waren vreemd en schokken. Op een gegeven moment kwam zelfs voorbij dat ik de vermoorde verpleegster zou hebben verkracht alvorens ik haar had vermoord. De beelden waren op internet ervan te vinden. Deze ging ik op zoeken en tot mijn verbazing was het niet ik die op de beelden te zien was, maar op vage wijze was dat in het personage van Hans Teeuwen (ter rectificatie, ik vind Hans Teeuwen geen moordenaar of vrouwenverkrachter. Het is voor mij gewoon een cabaretier). Maar toch werd mijn signalement doorgestuurd en werd er naar mij gezocht.
  Ik zocht mijn vriendin op en zij vroeg me: “Waar ben je allemaal mee bezig?” Ik antwoord: “Ik doe dit allemaal voor jou.” Ze zegt: “Als je dit voor mij doet, dan moet je jezelf aangeven. Dit is niet normaal hoor.” Op dat moment brak ik in tranen en kwam ik erachter wat voor gruwelijks ik allemaal had gedaan. Mijn vriendin troostte mij en zei dat het allemaal wel goed komt, maar dat ze er ook spijt van had. Op dat moment stonden we in een park wat volgeladen stond met politie auto’s. Ik werd gearresteerd en zag mijn vriendin zwaaien.

  Hierna werd ik wakker, naast mijn vriendin. Ik was verdrietig en blij tegelijk. Blij dat die droom voorbij was. Maar het lugubere karakter van de droom schrok ik van. Normaal droomde ik wel eens dat er iemand dood ging of vermoord werd, maar dat ik zelf de moordenaar was en random mensen vermoorde, dat was nieuw. Kan iemand mij hierbij helpen?

  Esme
  Moderator

  Het heeft te maken met opgekropte emoties, die op een gegeven moment onbewust in je droom tot uiting komt. Nachtmerries komen voort uit stress. Hier kun je onzeker van worden, omdat je alles niet goed meer in de hand hebt en heb je onbewust last van verlatingsangst. Maar een stemmetje in je zegt, dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat je vriendin je zou verlaten.

  Het buitenland en de nacht is het onbewuste en onbekende. De markt is de maatschappij. Azië is een plek waar men je gezondheid holistisch bekijkt, dus vanuit de bron. Steken staat symbool voor kritiek uiten. Verkrachten staat voor overwicht hebben en vermoorden voor het ontdoen van emoties, nare herinneringen of slechte gewoontes. De verpleegster staat symbool voor hulp en gezondheid. Deze hulp neem je niet met beide handen aan en verkwist het. Bloed vloeien gaat over energieverlies.

  Wanneer je droomt over de politie, duidt dit op een falen om plichten of beloftes na te komen. De politie symboliseer tevens structuur, regels en controle. Een meer directe interpretatie is dat de politie je waarschuwt om roekeloos gedrag te vermijden. Wanneer je gearresteerd wordt, suggereert de droom dat je vanwege een schuldgevoel je seksueel of emotioneel geremd voelt.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">