Grote zwarte ooievaar met mijn hond als prooi

 • Auteur
  Berichten
 • Wim gustaaf
  Deelnemer

  Deze droom was heel kort maar krachtig en vol details

  Ik krijg telefoon van mijn beste vriend. Hij vertelt mij over een meisje die mij graag wilt ontmoeten terwijl ik door mijn dakraam ga kijken waar ik groot zicht heb over mijn tuin. In de verte zie ik een heel grote zwarte vogel. In mijn droom dacht ik onmiddellijk aan een ooievaar maar die vogel was nog groter, zwart en een heel grote snavel. Geleek echt niet op een ooievaar maar mijn gevoel zij het wel sterk. Ik riep onmiddellijk tegen mijn vriend “ wauw wauw zie daar die vogel! Ik wil uit mijn dakraam klimmen om hem te filmen maar toen raasde de vogel recht op mij af en bukte ik paniekerig. Hij vloog rakelings over mij. Toen ik terug over mijn tuin keek zag ik dat de vogel een prooi vast heeft en toen hij dichter kwam kwam ik tot de vreselijke vaststelling dat het mijn hond was die bewegensloos in de klauwen van de vogel zat. (Grote Duitse herder) Daardoor werd ik ook geschrokken wakker.

  Esme
  Moderator

  De telefoon staat voor communicatie. Je kijkt vanuit je dakraam naar de tuin dat staat voor rust. Dat is je visie. Je vindt rust in jezelf. Het meisje staat symbool voor vrouwelijke eigenschappen zoals je eigen zorgzaamheid.

  Ooievaars bouwen hun nesten hoog van de grond. Een karrenwiel op een paal voldoet goed, maar in vroeger tijden wilden ze ook nog wel een op de daken van een woning hun nest bouwen. Wanneer dat gebeurde, geloofden de mensen dat de bewoners van de “gelukkige” woning een goed jaar tegemoet zouden gaan, geen enkel onheil kon hen treffen. De oogst zou overdadig zijn, de bliksem zou het huis voorbijgaan. In Duitsland geloofde men zelfs in de Middeleeuwen, dat de ooievaar branden zou voorkomen en is een vruchtbaarheid symbool. Maar zoals je het in je droom manifesteert lijkt de ooievaar meer een roofvogel. Arenden werden en worden veel gebruikt als symbool door landen en organisaties, omdat ze macht, kracht, schoonheid en onafhankelijkheid zouden uitstralen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">