Grote zwart-rode cobra

 • Auteur
  Berichten
 • Fretznet
  Deelnemer

  Beste,

  Afgelopen nacht had ik een droom over een grote zwart-rode cobra. Het ging als volgt:

  Ik werd wakker in mijn bed met mijn vriendin naast me en de dag begon normaal. Ik deed de gordijnen achter open en zag tot mijn grote schrik een grote zwarte cobra. Hij stond met zijn kaken breed (mond dicht), was circa een meter hoog, zijn lichaam was daardoor in verhouding ook fors en was diep zwart van kleur met een paar rode strepen. Toen hij me zag begon hij te sissen en zijn bek open te trekken. Ik dacht dat hij elk moment zijn gif kon spuiten op het raam.
  Ik riep naar mijn vriendin en die wist niet wat ze ermee aan moest. Ik probeerde via de achterdeur de slang weg te jagen, maar werd alleen maar kwader en ik was bang dat hij gif op mij zou spuiten. Met wat gooien van voorwerpen door steeds de deur open en dicht te gooien, hoopte ik de slang weg te krijgen. Maar het was tevergeefs. Uiteindelijk deur dicht gedaan, maar niet op slot. We zaten op de bank te bedenken wat we konden doen, maar in de tussentijd was de slang zo slim om heel stilletjes binnen te komen. Ik merkte dat het tochtte en ik zag de deur open met de slang die naar binnen kwam kruipen. Ik pakte het eerste wat ik zag en dat was een kussen en bleef tegen die slang rammen tot hij terug buiten was. Ik gooide het kussen mee naar buiten en de slang zag dit als prooi en nam het kussen in een wurggreep.
  De slang was hierdoor afgeleid en, na de deur nu zeker op slot te hebben gedaan, zijn we in de wijk gaan zoeken van wie de slang was. Buren gevraagd en alles, niemand wist het. Uiteindelijk kwamen er, beetje asociale, mensen in een afgetrapte volgeladen Mercedes. De slang was inderdaad van hun (slechte gedachte om deze link te leggen vind ik zelf) dus ze hadden een hondje bij en wat doeken en touwen. Ze gingen via de poort naar de slang en wij keken van binnen uit naar hoe deze mensen ermee om gingen. Ze legde het hondje op de grond en de slang ging erop af en nam deze in de wurggreep. Hierdoor konden ze doeken om zijn kop en touwen om zijn lichaam wikkelen. Toen ik weer terug buiten kwam was de slang geslonken tot normaal formaat (het hondje was daarentegen ook verkleind, het leek nu wel meer op een cavia) en namen de mensen hem mee naar huis.

  Het gevoel bij de droom was vooral het trotseren van angst. Maar ik vraag me vooral af wat de kleuren van de slang betekenen en het zoeken naar de mensen voor die slang. Iemand enig idee?
  Daarnaast droom ik altijd in kleur en geluid, ik zal waarschijnlijk nog wel wat meer dromen plaatsen die erg intens en grafisch soms kunnen zijn.
  Alvast bedankt.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het bed staat voor een intieme plek. Hier rust je uit, bewaar je je geheimen en vier je de liefde. Het gaat hier dus over iets dat heel dichtbij je staat. Het gordijn is de sluier van het onbewuste. Het raam is de visie naar de buitenwereld. Een cobra staat voor angsten, omdat de cobra een gifslang is. Maar als tegenhanger ook weer als genezing vanwege het tegengif dat van het gif gemaakt kan worden. De rode strepen in combinatie met zwart zijn contrastkleuren en aan geven alarmkleuren aan. Het geeft aan dat je op moet passen.

  Je vriendin weet ook niet wat ze moet en dit staat voor niet begrepen worden of miscommunicatie. Een slang kan ook staan voor misleiding zoals bij adam en eva. Misschien ben je bang om je heil te vinden bij andere dames dan je vriendin. Er is een situatie dat je in de houdgreep neemt en weet je niet hoe er mee om te gaan.

  Een poort gaat over een nieuwe fase binnentreden. Er is van iets kleins heel groot gemaakt. De slang die een cobra is, werd in je droom verandert in een wurgslang. De mensen van de wijk die zoeken is de maatschappij. Het kan zijn dat er over je gepraat is, waar je last van had. Ben je wel sterker door geworden, want een slang staat voor ook voor gezondheid of tegengif (assertief).

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">