Grote zus

 • Auteur
  Berichten
 • Lyah
  Gast

  Hi!
  Als allereerst zal ik mij even voorstellen: ik ben 22 jaar en een grote zus van 3 half-broertjes (van 15, 17 en 18) waarvan ik met twee dezelfde vader deel en de andere de moeder. Erg ingewikkeld. Ik zie de twee van mijn vaders kant niet veel maar als ik ze zie is het dat echt super fijn.

  Waarom ik dit u vertel is omdat ik denk dat het misschien temaken kan hebben met mijn droom.

  Vannochtend werd ik wakker van een hele specifieke droom:
  Ik was op mijn oude basischoolplein met de fiets van mijn tante (een elektrische fiets maar het uiterlijk was totaal anders van hoe het er precies uitziet in het echt). Ik was aan het wachten om iemand op te halen. Gek genoeg viel ik op de rand van de zandbak in slaap.

  Ik werd wakker de volgende dag. Tegenover mij, naast het klimrek zat een oude vriendin van mijn vorige school ook te wachten op iemand leek het. We hadden een kort gesprek toen ze opeens verdween en mensen kwamen uit het gebouw.

  Een meisje met donker en net geenh slag of krullend haar kwam naar mij toe. In de wakkerwereld zou ik haar nog nooit hebben gezien maar in deze droom stond ze erg dicht bij mij. Een nichtje misschien? Of een zusje die een wat te lichte huidskleur heeft om in het rijtje te passen?

  Hoe dan ook ik wist dat mijn opdracht was om haar thuis te brengen. Zij op haar eigen fiets, (ze was iets ouder dus dit kon ze heel goed zelf) de tassen in mijn fietdbak en we waren klaar om te gaan.

  Net voordat wij op het punt stonden om weg te fietsen, zag ik iemand flauwfallen achter het schuurtje. Ik herkende deze persoon meteen als mijn middelste broertje! Natuurlijk rende ik naar hem toe en hij kwam net bij toen ik hem vast hield.
  Vol zorgen vroeg ik hem wat hij hier deed en hoe hij hier was gekomen. Hij antwoordde met: ‘maak je geen druk,’ voordat hij weer flauwviel.
  Ik moest hem thuis krijgen hoe dan ook.

  Het meisje zonder naam kwam met het idee om mijn broertje achterop mijn fiets te nemen en hem vast te binden met één van haar tassen. Geen idee hoe, maar dat lukte. Ik klapte het zitje achterop mijn fiets uit en tilde mn broertje (wie op en af bijkwam), achterop de fiets. Het was een opgave maar het lukte uiteindelijk.

  Het was een open einde want we fietste het, voor mij zo bekende en veel gereden, fietspad op voordat ik weer wakker werd.

  Wat betekende het meisje? Maar vooral wat betekend het feit dat mijn broertje zovaak flauwfiel in mijn droom?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het plein is je basis. Hier ben je gevormd en heb je mogen ontdekken o.a. communiceren met anderen. De elektrische fiets staat voor een versnelling in je ontwikkeling. De scheiding kan je sterker gemaakt hebben. De zandbak staat voor losser worden en leren genieten van de ervaring. Maar je slaapt en dan mis je wat. Maar wat dat gemis is, weet ik niet.

  Op een klimrek kan men op een hoger niveau gaan. Angsten kunnen overwonnen worden. De vriendin is ineens weg en dat slaat op de tijden, die verstrijken. Er zijn ook continue verandering in het leven. Je broertje en het zogenaamde nichtje staat voor familievertrouwen en zorgzaamheid. Tassen staan voor bagage in het leven. De problemen, nare ervaringen of herinnering die ieder met zich mee brengt. Zo heeft ieder huisje zijn kruisje. Flauwvallen staat symbool voor situaties die men niet onder controle heeft. Je kunt niet alles naar je hand zetten. Er gebeuren soms dingen waar je niets aan kunt doen.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">