groene slang

 • Auteur
  Berichten
 • Frans
  Gast

  Ik droomde dat ik naar mijn slaapkamer ging, naar het bed. Ik geloof dat ik er al even niet geweest was. Opeens was er een kleine groene slang. Ik wist niet of ie gevaarlijk was maar ik pakte hem zo dat ie niet me niet kon bijten en gooide hem uit het raam, een aardige worsteling. Bij het raam waren meer groene slangen maar er was ook een hele grote, die niet groen was, die keek me met zijn grote kop recht aan!
  Ik droomde verder dat ik onder mijn bed keek, en het stonk naar muizen, en ik zag er ook 1, en ook een paar insekten die net als de muis wegrenden.

  Wat betekent het? Heeft het met bewust worden van dingen te maken die te maken hebben met zaken die het intiem zijn met mezelf in de weg staan? Heb altijd wat de neiging om na zo’n droom in de stress te schieten, ‘wat doe ik verkeerd’ etc.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De slaapkamer is de meest intieme plek van het huis. Op het bed rust je uit en bewaar je je geheimen. Een groene slang is een teken van alarm vanwege de felle kleur. Het is een waarschuwingskleur en heb je te maken met een gifslang. Je pakt dusdanig vast, dat je niet gebeten wordt. Dat betekend dat je goed naar alle signalen van je lichaam lustreert met name je intuïtie. Een instinctieve reactie, dat je terug brengt naar je oergevoel. Dit is je basis en zit goed in balans. In de droom kunnen angsten zich ook manifesteren als slangen. Slangen duiden ook karaktereigenschappen van anderen. Een slang is slinks, leugenachtig en onbetrouwbaar. De slang die niet groen was stelt een tegengif (je afweer) voor. De muis en de insecten zijn een prooi voor de slang. Jij rent niet weg. Je gaat de confrontatie aan. Bedenk je hoe je je wegwijs maakt in de maatschappij. Loop je weg of ga je dan ook de confrontatie aan?

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord

  Dreamer17
  Gast

  Hoi!

  Ik droomde over een grote groene slang en deze was buiten bij een hotel, ik deed hem met een stok weg. Hij was niet boos van aard. Zag ook geen grote tanden. Hij kroop weg maar dan via de keuken wilde hij weer naar binnen. Het personeel.was niet super bang pakte hem bij de kopt. Hij wilde nog een keer via een hordeur naar binnen maar de kok en de mensen pakte hem en haalde het dier rustig weg.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">