Gewonde kat, ex, dalen

 • Auteur
  Berichten
 • Loïs
  Gast

  Hallo,

  Gevoelsmatig heb ik vandaag erg betekenisvol gedroomd.
  – mijn oma was getransformeerd in een gewonde kat die zich terug trok tot een hoekje van de keuken bij mij ouders (die keuken hebben ze inmiddels niet meer, was de keuken van toen ik nog thuis woonde). Ik werd toen met een schok wakker. Ben bang dat mijn oma niet lang meer blijft leven.
  – mijn ex kwam met zijn vriendin (die hij in het echt niet heeft) naast mij wonen. Een mooi, lief en rustig meisje met bruin haar. Ze lagen samen op een houten veranda. Ik zag dat hij haar lief had. Ik keek goed naar hoe hij haar knuffelde en kriebelde en probeerde me in te beelden hoe het zou voelen om haar te zijn. Hij zag dat en moest er om lachen. De moeder van het meisje was wat pittiger en wilde dat de twee zouden gaan zeilen omdat ze vooruit moesten.
  – ik was aan het klauteren door een soort gebouw of stallage. Ik wilde gaan dalen en was bezig met de touwen. Er kwam een instructeur op me af en gaf me tips. Ik bedankte en zei dat ze best het andere meisje mocht helpen. Er was nog een meisje die er geëmotioneerd was. Boos en verdrietig. Ze had een paniekaanval en leek meer hulp nodig te hebben, maar de instructeur had daar genoeg van en hielp mij.

  CE
  Deelnemer

  De kat heeft zich teruggetrokken, kan een symbool zijn voor de laatste levensfase.
  In de keuken wordt voedsel gemaakt in dit geval geestelijk voedsel (energie). De energie is op.
  De kat is gewond, kan een emotionele wond zijn van vroeger aangezien er een oude keuken wordt laten zien in de droom.

  Je kan goed naar de nieuwe vriendin van je ex kijken dus er is weinig sprake van jaloezie, je gunt mensen veel.
  De moeder wilt dat ze vooruitkomen misschien is dat indirect ook tegen jou, loskomen van de ex?

  Het klimmende meisje is een angstig deel van jezelf, de instructeur helpt haar niet. Het zelfverzekerde deel van jezelf wordt meer gewaardeerd en krijgt hulp. Misschien kan je dit in het echt leven ook plaatsen..

  Een afdaling inzetten kan je brengen naar lagere delen van je bewustzijn, hier kan je dingen zien die onbewust zijn gebleven. Je wordt hierin goed begeleid door de instructeur.
  Enkel het angstige deel van jezelf zou nog moeten helen.
  Het weerspiegeld een tweedeling van jezelf (ying/yang).

  Groetjes Ce

  Loïs
  Gast

  Hoi CE! Prachtige uitleg! Dank daarvoor :-).

  – wat mijn oma betreft; ik denk dat dat klopt. Dat de laatste levensfase is ingegaan. Een oude wond zeg je. De kat had een open wond in haar rechter lies. (Nu ik erover nadenk… misschien wat ver gezocht.. maar ze heeft een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad waarbij een van de eileiders verwijderd moest worden. Daarna heeft het 8 jaar geduurd voor ze weer zwanger raakte.)

  – wat betreft het angstige meisje herken ik ook! Ik voelde al wel dat ik dat zelf was. Misschien is het een deel die ik zelf niet helemaal geaccepteerd heb vroeger en die ik nu steeds meer leer integreren als onderdeel van mijn persoonlijkheid. Die instructeur was ik denk ik ook. Alsof het ging om mijn kalme/observerende deel, mijn angstige deel, mijn helpende deel en mijn kritische deel.

  – wat betreft mijn ex kan ik me ook goed in vinden. Ik raakte bijna emotioneel toen ik las over de moeder die wellicht mijzelf weerspiegelt: het willen loskomen van mijn ex. Ik wil dat ook weer helemaal niet, omdat ik hem zo ontzettend leuk vind, maar ik weet nu zo geen alternatief. Ik vroeg me af… Zou dat de reden zijn dat hij in mijn droom naast me kwam wonen? Alsof zijn ziel dichtbij mijn ziel huist. Of dat ik graag wil dat dat zo is. Ik voelde weliswaar geen jaloezie, maar ik bleef er naar kijken, omdat ik het zelf wilde beleven met hem daar op die houten veranda. Heerlijk ontspannen begeert worden door hem. Haha. Dat is ook iets wat ik wil. Een beetje tegenstrijdig gevoel dus..

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">