Geweld

 • Auteur
  Berichten
 • Ben_0
  Gast

  Ik droom heel vaak over geweld en ik voel dan weleens pijn, meestal zijn de dromen aardig realistisch. Ik ervaar de dromen nooit echt als nachtmerries en ik denk vaak ook wel helder na tijdens de droom. Wel raak ik op een bepaald punt weleens in paniek.

  Zo droomde ik vannacht dat ik werd achtervolgd. Dit keer was de droom minder realistisch. M’n achtervolgers wilden me denk ik vermoorden, maar het konden ook corrupte politie zijn. Ik leidde ze in een kamer waar 3 dode mensen op een stoel zaten, ik deed er twee volgensmij weg in een versnipperaar en een andere was verdwenen. Ik ging op de stoel van de verdwenen dode zitten en deed zelf alsof ik dood was (lekker logisch, normaal heb ik dus logischere dromen).
  De achtervolgers kwamen binnen en de leider zag mij zitten en geloofde niet dat ik dood was. Hij ging me martelen en wilde m’n hand in de versnipperaar doen. Ik zat alle pijn uit en bleef doen alsof ik dood was maar toen hij m’n hand erin wilde doen kwam de verdwenen dode gast weer tevoorschijn en hij zei tegen m’n achtervolgers dat ik hun voor de gek hield. De dode man kwam als geestelijk gestoord over en lachte als een gek. Op dat moment was ik dus ontdekt en stond ik op het punt om iedereen in de kamer te vermoorden maar toen werd ik wakker want ik had genoeg nachtrust gehad. Ik heb trouwens geen geweldadige dingen gekeken de avond daarvoor.

  Ik droom ook vaak over oorlog, en ik ben altijd alleen. Meestal speelt het zich niet midden in een slagveld af, maar meer na alle slagvelden geweest zijn. Dus het is meestal uitgestorven met alleen ik en de vijanden over. Soms vlucht ik, maar meestal om ze vervolgens in een betere positie te verslaan. Ik raak weleens gewond, ik dood vaak anderen. Meestal komen er geen bekenden voor in mijn droom. Vroeger raakte ik in m’n droom in paniek als ik iemand doodde en probeerde ik bijvoorbeeld het bewijs te verbergen maar dat heb ik nu nooit meer. Ik vecht meestal best wel goed. Maar ik vecht niet altijd, er zijn ook weleens dromen dat ik gevangen ben genomen of ergens op verboden terrein ben, maar dan probeer ik onopgemerkt te vluchten. Dan word ik vaak wel weer achtervolgd. Soms ontwikkelt het zich dan weer in een geweldadige droom.

  Soms ga ik in deze dromen auto rijden of vliegen. Dat gaat meestal een tijd goed maar ik ga steeds sneller en dan verlies ik de controle en crash ik helemaal, ik heb geen idee wat er daarna gebeurd eigenlijk.

  Ik heb niet veel last van deze dromen maar vraag me wel af wat dit kan betekenen. Ik heb dit soort dromen al jaren denk ik. Vooral omdat het een terugkerend thema bevat ben ik toch wel benieuwd.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Ben_0
  Gast

  Oke, bedankt dat je het wil analyseren. Ja hoor ik zal op je bericht reageren, begrijp dat je niet graag de moeite voor niks doet.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Paniek in de droom is niet controle hebben over bepaalde situaties. Pijn kan ook geestelijke pijn zijn. Leegte zoals verlies en falen kan pijn doen.

  Achtervolgt worden kan te maken hebben hoe je met angst en stress omgaat. In wezen raak je hier ook in paniek en ben je bang om uitgeschakeld te worden. De corrupte politie beeld je wantrouwen uit. De drie mensen symboliseren de 3 eenheid. De grote kracht en vruchtbaarheid in het leven. Aangeduid als Triquetra en staat voor: Moeder, Maagd, Vrouw of Leven, Dood en Wedergeboorte of Aarde, Lucht en Water. Maar deze mensen zijn niet vruchtbaar. Er zit geen beweging en energie meer in. Het is totaal passief en onbruikbaar. Dat je op de stoel zit kan zijn, dat je het beeld dat je aanschouwd hebt, een spiegel van jezelf kan zijn.

  Oorlog in een droom zijn opgekropte gevoelens en komen naar boven als uiting van woede. Het lijkt alsof je leven een battlefield is. Hoe je beweegt in de maatschappij. Hier is het vluchten ook weer weglopen van angsten. Door te leren los te laten, kun je van binnen rustiger worden. De crash gaat ook weer over controle verlies. Misschien ben je wel te impulsief waardoor je niet makkelijk meer kan anticiperen.

  Ben_0
  Gast

  Wat betekent het als de drie eenheid bewegings- en energieloos is? Of bedoel je dat omdat ik op de stoel ging zitten en het gebeuren aanschouwde dat dit een reflectie is van mijzelf, dus dat ik net als de drie eenheid “dood” ben? Dat zou kunnen kloppen, het kan zo zijn dat mijn emoties afgevlakt zijn, mensen noemen me vaak emotieloos.

  Ik aanschouwde alles omdat dit mijn plan was trouwens, het was mijn geweldige idee om de corrupte politie af te schudden door voor dood te gaan spelen. Niet omdat ik niet meer kon bewegen dus ofzo. Ik deed dit bewust.

  Dit alles is zeker herkenbaar als ik aan m’n verleden denk. Ik heb constant verlies gekend, leegte gevoeld en geen controle gehad. Ik weet niet of ik hier voor wegliep, hoe loop je hier überhaupt voor weg.
  Als je met opkroppen bedoelt dat ik er nooit over sprak dan is dit wel waar. Ik deed dit pas wanneer het teveel was.

  Misschien loop ik er nu wel voor weg, want ik heb nooit meer last van deze emoties. Ik heb besloten dat ik niks van wat ik mis (=leegte) en heb verloren nodig heb. Maar misschien is dit niet waar en ontken ik dat ik dit wel nodig heb? Hetgeen wat ik zou missen is wel een primaire behoefte eigenlijk haha. Het punt is dat ik het niet nodig wil hebben want ik ga het nooit krijgen en kan prima gelukkig zijn zonder. Althans dat denk ik, misschien diep van binnen maak ik mezelf dit alleen wijs. Maar het kan toch ook gewoon realiteit worden? Ik weet al hoe ik mezelf op een andere manier gelukkig maak. Ik heb hele ambitieuze plannen.

  Op dit moment heb ik niet het idee dat ik geen controle heb of dat ik gestrest ben. Ik lijk juist heel stabiel. Ik heb zo’n beetje overal controle op. Ik ben een enorme controle freak geworden haha. Sommige momenten denk ik eventjes van niet maar dat heeft iedereen toch? Gewoon een tijdelijk dipje van max een uur.

  Ik ben zeker weten impulsief trouwens, maar ik vind anticiperen een vaag begrip dus wat bedoel je daar precies mee in deze situatie?
  Wantrouwend ben ik ook, ik zie geen reden waarom ik mensen zou vertrouwen. Vanaf mijn oogpunt is het zo dat wanneer je mensen vertrouwt dit altijd leidt tot nare onvoorziene omstandigheden. Dan heb ik geen controle meer dus ;).

  Esme
  Moderator

  Ik laat je de stukjes nog even bezinken. Morgen zal ik je vragen beantwoorden.

  Esme
  Moderator

  De drie eenheid staat symbool voor volmaaktheid. De drie doden zijn niet vruchtbaar of kunnen zich niet ontwikkelen. Er staat iets in de weg. Het zou kunnen vanwege je emoties die afgevlakt zijn, je niet empathisch lijkt. Het vluchten voor angsten, doe je door het niet te accepteren, weg te stoppen of ga je de confrontatie niet aan. Wanneer je te lang met opgekropte gevoelens loopt, knapt er op een gegeven moment iets. De emmer loopt over. Dan komt woede naar bovenkomt en die in een droom oorlog laat zien.

  Dat je geen emoties niet voelt, kan positief zijn, maar ook weer oppervlakkig. Je accepteert wel wat je mist, je niet nodig hebt. Een control freak is iemand die onbewust bang is om niet alle touwtjes in handen te hebben. Hierdoor voel je je stabiel. Niet iedereen is een control freak, maar er zijn wel veel mensen in deze maatschappij die het hebben. Vooral in de Randstad hebben mensen dit. Men is er ook erg competitief. Soms op een ziekelijke manier. Het is mooi dat je ambitieus bent. Dat je snel uit je dip komt is ook erg positief. Je herpakt je snel.

  Wanneer je impulsief bent, ben je wel spontaan. Alleen het is niet doordacht. Je maakt deze manoeuvre, maar je weet niet hoe het uitpakt. Dat is eigenlijk wel weer het tegenovergestelde van een control freak. Je laat hierbij wel de teugels vieren. De angst van controleverlies komt toch weer naar boven bij het vertrouwen van mensen. Dat loopt een beetje dood. Misschien deed je daarom, in je droom, wel alsof je dood was. Maar je gaat de goede kant op.

  Ben_0
  Gast

  Het klopt dat ik de laatste tijd totaal niet meer empatisch ben ingesteld, dit is denk ik een vrij bewuste keuze geweest om me zodanig te ontwikkelen. Het klopt ook dat ik het grootste deel van mijn leven in de randstad heb gewoond en ben opgegroeid, nu woon ik niet meer in het westen maar nog wel in een grote stad.
  Ik denk dat ik impulsief ben vanwege mijn zelfvertrouwen. Ik geloof erin dat wat voor gevolgen mijn besluit ook zal hebben, ik dit wel weer kan oplossen. Ik denk inderdaad dat de angst voor controleverlies vooral terug te zien is in het vertrouwen van mensen.

  Verbazingwekkend hoe je dit allemaal achterhaalt door een droom. Bedankt voor je uitleg, ik ga hier over nadenken en kijken hoe ik dit ga gebruiken.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">