Gelezen worden

 • Auteur
  Berichten
 • jess1999
  Gast

  Ik droomde vannacht dat ik samen met een vriendin in een vrij rustige omgeving was. Bijna tropisch en heel zen. Mijn vriendin wilde heel graag een reading en ik zat er naast. Toen de reading klaar was, ging de man mij opeens lezen. Ik zei dat dat niet hoefde, maar hij bleef door gaan. Toen stelde ik hem toch de vraag over mijn ex, of ik wat ik met mijn ex doe wel goed is en waar het me zal brengen. (In de realiteit zie ik mijn ex af en toe nog en ik merk dat ik in de war ben. Naar mijn gevoel is hij dat ook heel erg, maar toch zoeken we elkaar altijd op.) De man die de reading deed keek verbaasd en opeens begon hij te ratelen. De omgeving was niet meer zen. Het was onrustig en voelde kwaad aan. Ik zei dat hij moest ophouden, maar hij bleef doorgaan. Op een gegeven moment zei hij ook dingen die ik niet kon begrijpen, alsof het een andere taal was. Ik voelde paniek, omdat ik het niet begreep en smeekte hem om op te houden. De omgeving veranderde ook van rustig, naar woest. Veel wind, hard pratende man. Een vrouw, die ik leek te vertrouwen mengde zich met de situatie en zij sprak ook spreuken uit. Ik hoopte dat zij mij kon helpen, maar ik moest echt door blijven smeken tot ze er mee op hielden. Toen het klaar was, wilde zowel de man als de vrouw mij gerust stellen. Door bijvoorbeeld te zeggen dat het niet niks is om voor de eerste keer behekst te zijn en dat ik nog veel moet leren. Dat het ook heel erg spannend is voor de eerste keer. In mijn droom dacht ik nog dat de man jaloers zou zijn op mij omdat ik mijn ex nog zie en dat hij daarom spreuken zei zodat ik werd wegdreven van mijn ex. Daar was ik boos over, want ik vond ik dat zelf wel moest bepalen.

  Ik vond het zo’n bizarre droom, maar kan bij geen enkel element een soort logische verklaring vinden. Zou iemand mij misschien kunnen helpen? Vooral het deel dat ik zo paniekerig vroeg of de lezing kon stoppen, omdat hij een taal sprak die ik niet sprak en ik voelde dat er heel veel om me heen gebeurde.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je hebt de behoefte om jezelf te kunnen ontspannen en niet te veel prikkels willen ervaren. De vriendin in je droom fungeert als extra vrouwelijke kracht. De man staat symbool van de maatschappij en/of familie. Je vindt het niet prettig als anderen je de les voorlezen. Je bent oud en wijs genoeg om je eigen keuzes te bepalen. Kwaad worden is een uitspatting van frustratie. De andere taal is een andere mening en tips waar je niets aan hebt. Spreuken bevatten verborgen krachten. Je wilt niet omgepraat worden. Behekst zijn is in de greep zijn van iets of iemand.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">