Geesten

 • Auteur
  Berichten
 • Lieke11
  Gast

  Hallo,

  Ik heb zojuist een nachtmerrie gehad en vraag me af wat het kan betekenen aangezien het zo echt leek.

  Ik moest samen met mijn vriendin op mijn werkplek(afdeling) 4 geesten wegjagen. Het was hier helemaal donker en ik heb er 2 kunnen wegjagen en dat weet ik doordat er 2 lichtbolletjes waren. Op een gegeven moment in de droom zag ik mezelf van een afstand woelen in bed. Hierna werd ik in het echt even wakker door geluiden wat ik zelf maakte. Helaas toch weer in slaap gevallen. Hierna droomde ik dat ik iets uit een kamer moest pakken op het werk. Een glas water wat niet helder was. Ik hoorde voor iets bij de balie en liep erheen, maar het was meer dat ik werd tegen gehouden/bijna werd opgetild om niet daarheen te kunnen gaan. Ik kwam daar en een soort gedaante met een grijze cape (ook over zijn hoofd) viel me aan. En ik probeerde me te verdedigen door met mijn rechter voet te trappen. Daarna maakte mijn vriendin me in het echt wakker omdat ik hard help aan het roepen was. Het voelde ook echt alsof iemand aan mn rechter voet heeft gezeten.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Lieke911
  Gast

  Hoi Esme, natuurlijk. Heel graag

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Op de werkplek werk je symbolisch aan jezelf. De vriendin is iemand waar je steun bij hebt. Geesten zijn niet tastbaar. Het bestaat uit een soort hologram. Gevoelens zijn ook niet tastbaar. Het is je ziel die tast in het duister naar concreetheid en vastigheid. Daarmee waan je je in het onbewuste. De geesten staan voor angsten of onverwerkte zaken, die nog ongrijpbaar zijn. Mocht je gevoelig van aard zijn, is de kunst om je ratio te gebruiken en met beide benen op de grond te staan. Anders ga je “zweven”. Het bed is een intieme plek. Hier rust je uit en bewaar je je geheimen. Je ziet jezelf onrustig zijn, wat in de wakkere wereld misschien ook wel het geval is.

  Water staat voor onbewust of emotie. Denk aan tranen van verdriet of van geluk. Het is niet helder, omdat je een situatie niet goed verwerkt hebt of dat je in een situatie bent waar je niet goed mee overweg kan, op emotioneel gebied. Het kan te maken hebben met je werk, omdat je er in je droom er zo mee bezig bent. De balie is een informatiepunt. Hier kun je terecht voor je vragen. Angst of onzekerheid manifesteert zich in een man met de grijze cape. Rechts staat voor de bewuste kant.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">