Ex vriendje

 • Auteur
  Berichten
 • KNHL
  Gast

  Hallo,
  Ik droom de laatste tijd ineens weer heel veel over mijn (leuke) ex, en dan ook echt hele intens realistische dromen! (heb 2 relatie’s gehad, de eerste was dus met de “leuke” ex dat is 8 jaar geleden, de 2e een “minder leuke” ex dat is 4 jaar geleden)
  Het is al 8 jaar geleden dat wij een relatie hadden, maar hij blijft altijd een speciaal plekje houden bij mij (alsof ik hem altijd leuk blijf vinden, maar ik weet dat hij echt niet meer wilt, al meerdere malen over gehad!), Nou droomde ik vannacht dat ik er via via achter kwam dat hij een nieuwe vriendin heeft (en voor zover ik weet heeft hij in het echt geen nieuwe vriendin!) Maargoed, ik droomde dus dat hij een nieuwe vriendin had. Ik zocht haar op via social media en probeerde contact met haar te krijgen gewoon “alsof het toeval was”.. en zocht haar op in haar woonplaats (eigenlijk stalkte ik haar gewoon) we raakte aan de praat en kwam er zo via het gesprek achter dat ze idd een relatie met hem had zonder te zeggen dat ik hem uberhaupt kende. Uiteindelijk belde hij haar op, om te zeggen dat hij onderweg naar haar toe was.. ik werd zenuwachtig en kreeg een rood hoofd.. ging dingen opzoeken op mijn telefoon.. waardoor zij er (een beetje boos) achter kwam dat ik hem dus wel kende. Ik gebruikte een smoes zo van Jaa.. ik ken hem van vroeger, maar beweerde haar er van dat het een goeie en leuke jongen was, en zij vertelde trots over hun relatie. (Ik was stik jaloers, maar gunde het hun wel) Ondertussen hield ik het niet meer en moest opbiechten dat ik ook een relatie met hem had gehad, waarop zij eerst een beetje verontwaardigt keek, maar het wel begreep dat ik wou weten wie na al die jaren zijn hart opnieuw gestolen had. Ze beloofde me het niet tegen hem te zeggen dat ik haar opgezocht had (eigenlijk gestalkt had), op mijn weg terug naar huis kwam ik hem tegen.. ik deed alsof ik hem niet had gezien, en zag dat hij haar in de armen vloog een zoen gaf en een vrolijke zin van een liefdesliedjes zong uit enthausiasme en verliefdheid naar haar toe, dit deed mij tranen in mijn ogen krijgen, want ik wou dat dat tussen ons gebeurde, of dat ik.. wat ik voor hem voel(de) ook voor een ander kon gaan voelen. En ik vervolgde mij weg (verslagen) naar huis.

  Weet iemand wat dit in houd!? Ik droom echter best baak over deze ex.. vaak is het dat hij een nieuwe vriendin krijgt, of dat hij mij lichtelijk belachelijk maakt en negeert.
  Momenteel zit ik in een lastig pakket omtrent relaties, ik wil wel.. maar de mannen om mij heen willen niet echt, en ik durf zelf niet zo snel actie te ondernemen bang om gekwetst te worden.

  Esme
  Moderator

  De droom over je ex is een verwerkingsdroom. Je hebt de leukste tijd met haar gehad en wil je dit onbewust weer terughalen. Je wenst weer een relatie te krijgen op een gelijk soort level. Je droomt dat ze met een ander is en vind je het vervelend. Je mist haar dan toch. Je kunt haar moeilijk loslaten. Het doet nog pijn, om haar met een ander te ziet. Het huis is je basis.

  KNHL
  Gast

  Beste Esme, het betreft hier geen haar maar een hem. (Ik ben een vrouw > val op mannen)

  Ik las ergens dat deze dromen te refereren zijn met behoefte aan een nieuwe relatie? Acceptatie over dat het over is met je ex (ookal is het al 8 jaar geleden) maar toch de onzekerheid nooit meer te kunnen voelen wat je toen voelde? Kan dit kloppen?

  Esme
  Moderator

  Je wenst weer een relatie te krijgen op een gelijk soort level.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">