Ex komt me opzoeken?

 • Auteur
  Berichten
 • Watervrouw
  Deelnemer

  Hoi,

  Achtergrondinformatie:
  In december is mijn relatie over gegaan. Dit was met een Engelsman die ik op reis heb leren kennen. Hij is naar Australië gegaan aanvankelijk voor een jaar, maar toen bleek dat hij langer weg wilde en kon blijven liep het eigenlijk stuk (dat was 10 maanden nadat hij vertrokken was). Dat heeft me veel pijn gedaan, vooral omdat ik uitkeek naar wat stond te wachten, maar ik heb er inmiddels ook vrede mee. We bleven als vrienden bij elkaar en hij gaf aan ook niet toe te zijn aan iets nieuws met een ander. Via social media ben ik er een goede maand geleden achter gekomen dat hij wel al een vriendin heeft (hier droomde ik over, en daarna gebeurde het ook echt)(kennelijk een sterk ontwikkelde onderbewuste) en na gesprek bleek dat dat vrij snel na onze breuk gebeurd is (waar ik al maanden bang voor was). Dit heeft echt iets stukgemaakt in me. Toch kan ik er al afstand van nemen en oprecht blij zijn voor hem dat hij iemand gevonden heeft. Sterker nog, ik ben zelf ook aan het daten geslagen! Dit vind ik erg lastig, vooral om me kwetsbaar op te stellen. Ik probeer het in ieder geval wel, maar de angst voor teleurstelling is aanwezig.

  Droom:
  Nu komt de droom! Afgelopen nacht droomde ik dat mijn ex een live locatie deelde vanuit Kinderdijk (wilde hij altijd al eens naartoe) en ik het nogal gek vond dat hij dit met me deelde. Daarna zag ik op de locatie dat hij steeds dichterbij mij kwam, waaruit bleek dat hij dus naar mij toe zou komen. Ik vond dat erg onprettig en vooral ook verwarrend.

  Mijn vraag nu:
  Ik lees overal dat dromen over je ex niet per se hoeft te betekenen dat je hem terug wil. Ik vraag me toch af wat deze droom mij probeert te vertellen. Is het dat ik letterlijk aan het loslaten ben? En niet meer met hem bezig wil zijn en richten op mijn leven nu (zoals degene met wie ik aan het daten ben). Of juist het tegenovergestelde? Of verlang naar contact? Ik ben erg benieuwd wat m’n onderbewuste duidelijk wil maken.

  Hartelijke groet,

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Ik denk eigenlijk wel, dat je in je droom de breuk aan het verwerken bent, want je haalt het toch onbewust in je slaap naar boven. Een molen staat voor een andere windrichting. Het staat voor kracht van tegenstand, obstakels of problemen.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Watervrouw
  Deelnemer

  Hoi,

  Ik hoopte dat inderdaad al. Ik denk dat de molen niet per se een symbool is. Ik weet dat toen hij mij hier in Nederland in onze relatie op kwam zoeken, dat hij regelmatig zei ooit nog eens naar Kinderdijk te willen. Dus dat probeer ik een beetje los te laten. Al zou het misschien vanuit mijn onderbewuste als signaal in de droom kunnen zijn, dat voor mij de richting verandert: ik laat hem los/verlaat hem/verander van richting.

  Dankjewel!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">