Ex/huidige relatie

 • Auteur
  Berichten
 • Gast0703
  Gast

  Hoi!

  Ik heb 2 vragen eigenlijk.. mijn man droomde pas dat ik vreemdging met mijn ex en ik droomde ook over mijn ex en het was een uitgebreide droom.

  Het was met heel veel mensen en iemand dat de vriendin van mij ex moest voorstellen. Mijn ex zoende me in het geheim (in de droom bouwde hij snel een soort kamer met stenen en doeken). Dit stopte ik en zei dat ik met mijn huidige vriend was. Wel hebben we even gekletst.

  Daarna een moment dat hij zijn vriendin zei mij te vertrouwen, nadat zij boos werd.

  Dit stuitte op een achtervolging waarin mijn ex met me mee rende en ons verstopten. De vriendin vond ons en begon te gooien met spullen. De ex deed niks.
  Totdat ze iets dodelijks (een lamp) wilde gooien en ik stop riep en in de droom besefte dat het het niet waard was omdat k een eigen gezin heb (met een dochter van 3 maanden). Ik kan me een gevoel herinneren dat ze dan zonder moeder moest opgroeien.

  Daaropvolgend afscheid genomen van de ex.
  Een volgend moment in de auto met iemand anders waarop ik me besefte dat ik nu moest kiezen voor diegene of mijn man met het gevoel dat ik nog steeds niet van de twijfel af was.

  Is deze droom logisch te lezen of zit er meer achter?

  Esme
  Moderator

  In intieme (liefdes)relaties voelen wel eens hetzelfde aan. Ook beste vriendinnen onder elkaar, hebben het. Het is als een soort van telepathie. Moeders kunnen hun kinderen vaak ook goed aanvoelen. Tweelingen hebben dat ook heel sterk. Het zijn onze oerinstincten. Het is bedoelt om elkaar te beschermen tegen negatieve invloeden.

  Dat je over je ex droomt hoeft niet perse te betekenen dat je hem mist. Het kan meer een gemis zijn van diezelfde intimiteit. Hij bouwt een kamer en beeld je onbewuste ermee uit, dat hij kiest voor huisje, boompje, beestje met jou. Maar daar pas je voor. Een lamp staat symbool voor verlichting, maar daar wordt anders mee omgegaan. Vrijheid en blijheid of iets bij de buren is misschien iets wat je mist, maar later besef je dat je gezin veel belangrijker is dan wat dan ook.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">