Enge steeg, grote ogen, spoken

 • Auteur
  Berichten
 • Loïs
  Gast

  Hallo,

  Vannacht droomde ik dat ik in een donker steegje stond. Het was een eng steegje. Ik pakte mijn zaklamp om meer te kunnen zien, voelde me bang en vluchtte naar mijn auto die aan de rand van het park geparkeerd stond.

  Daarna lag ik in bed met mijn vriend en dochter. Die lagen te slapen met hun ogen wijd open. Het was licht in de kamer. Het grote raam stond wagewijd open. We sliepen in een huis aan het enge steegje. Ik hoorde de spoken enge geluiden maken. Een stem zei dat ik moest oppassen voor bondage. Met mijn voet trapte ik het raam dicht.

  Ik fietste een hele steile helling af en stond constant op de rem om de bochten gecontroleerd te kunnen nemen. Ik reed daardoor langzaam en voorzichtig.

  Wat zou het betekenen? Ik zit in een intense fase waarin ik keuzes moet gaan maken, terwijl ik dat niet wil.

  Esme
  Moderator

  Het steegje zorgt voor benauwdheid. Een soort claustrofobie. De zaklamp is een lichtpuntje ofwel je doorzettingsvermogen. Je kan niet goed focussen, maar je doet je best. Je vlucht weg voor het onbekende en je zoekt een schuilplaats, die auto dus. De schuilplaats staat symbool om in jezelf gekeerd te raken. Om een veilig gevoel te creëren sluit je je af van de buitenwereld. Wat eigenlijk niet de bedoeling is, want zo leer je je angsten niet te temmen. Je ratio (de zaklamp) wil dat wel, maar je gevoel stribbelt tegen.

  Het open raam is een uitnodiging naar buiten. Deze wijs je af. Je klampt je vast aan je vriend en je dochtertje. Het bed is de meest intieme plek. Hier rust je uit en bewaar je je geheimen. De spoken zijn de angsten die je overvallen.

  Op de fiets hou je je balans. De steile helling en de bochten zijn obstakels. Je komt er wel, alleen heeft het de tijd nodig. Je mag het in je eigen tempo doen. Beter maar, want hartlopers zijn doodlopers.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Loïs
  Gast

  Hi Esme,

  Mijn ogen prikken terwijl ik je bericht lees. Het raakt me. Het laat me op een andere manier naar de situatie kijken. Op een bepaalde manier vrijer. Dat is geruststellend voor mij. Erg bedankt voor je uitleg! Het betekent veel voor me.

  Groetjes Loïs

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">