Enge droom over de maan.

 • Auteur
  Berichten
 • Jeroencb
  Gast

  Hallo ik keek gister uit het raam en zag een felle volle maan.
  Ik had vannacht zo’n bizar enge droom over de maan.
  Ik hou het kort maar het ging ongeveer zo:
  In mijn droom keek ik naar de maan en ik zag dat hij begon te veranderen eerst aan de bovenkant meer massa en toen bleef ik even kijken. Er kwamen een soort slangachtige entiteiten met drakenhoofden uit richting de aarde.
  Ik dacht dit is heel slecht en belde mijn moeder. Mijn moeder schrok ook erg toen ik zei kijk naar de maan dit is fout.
  Toen ik weer keek was de hele wereld al meters bedekt met de slangen de massief grote slangen werden vertakt door kleinere slangdraken. Vervolgens begon alles te veranderen mijn zoon zijn hoofd was bedekt met kikkers en die haalde ik van hem af daarna moest ik nog een soort plastic zak van zijn hoofd halen en was hij vrij. Alles werd aangetast Ik dacht aan overleven en controleerde voedsel maar dat werden andere dingen en het water werd zwart. Toen werd ik wakker in mijn droom en dacht het is hopelijk een droom maar helaas ik keek weer door de gordijnen en de slangen waren nu aan het binnendringen. Er gebeurde nog meer maar dat ben ik half vergeten. Toen werd ik echt wakker en was opgelucht dat het maar een droom was. Ik heb elke avond levendige dromen en de een nog spannender als de ander en vaak denk ik hoe kan mijn brein zulke dingen zo echt en levendig laten ervaren. Ik vind het alleen maar leuk en interessant ook al vind ik het soms tijdens de droom verschrikkelijk.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

  Een volle maan symboliseert de cyclus van het leven. Het staat ook voor de vrouwelijke kant in jezelf. De maan is krachtig genoeg om de cyclus van eb en vloed aan te sturen en daarom is het niet onwaarschijnlijk dat ze ook effect heeft op ons lichaam en onze emoties. En die effecten worden nog krachtiger tijdens een volle maan. Twee dagen vóór en twee dagen na het hoogtepunt is een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald, ‘maanzieke’ mensen slaapwandelen, niet kunnen slapen of intens dromen, conflicten die tot uitbarsting komen. Zo zijn de vele bijgeloven en fabels ontstaan en heeft Hollywood het spannend gemaakt.

  Een draak is een schatbewaarder. Maak je de draak wakker, betekent het dat je de draak in jezelf wakker maakt. Emotie en woede komen naar boven. Vaak heeft een slang een dubbele betekenis. Namelijk voor goed en kwaad. Dood en leven. In bepaalde culturen staat het vruchtbaarheid door het fallusbeeld. De dubbele koppen staat voor dubbele kracht. Een draak was in essentie een giftige slang.

  Amfibieën en reptielen zijn koudbloedige dieren. Het lijkt erop dat emoties in de koelkast zijn gezet. Het kan zijn dat er door omstandigheden de aandacht aan het gezin wat verslapt is. Water staat voor emotie. Dat het zwart is houd in dat de geest wat vertroebeld is. Het gordijn is de sluier van het onbewuste. De slangen op het gordijn staat voor verborgen angsten en zorgen.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">