Eng huis

 • Auteur
  Berichten
 • I. Lotte
  Gast

  Deze droom heb ik al een aantal keren gedroomd.
  Ik ben in het huis van mijn opa en oma (ze zijn in het echt beide overleden). Het lijkt alleen helemaal niet op hun huis zoals hij echt was. Het is veel groter, gigantisch zelfs. Ik heb lang niet het hele huis gezien. Ook is het huis donker, het wordt alleen verlicht door kaarslicht. Het huis is niet perse vervallen, wel verwaarloosd. Ook heb ik altijd een naar gevoel in het huis.

  In deze droom ben ik op zoek naar een specifieke trap. Om die trap te vinden moet ik door een slaapkamer. In die slaapkamer moet ik door een kleine opening. Ik heb meerdere keren gedroomd dat ik de trap zoek, elke keer moet ik eerst door die ruimte.
  In een vorige droom heb ik één keer de trap gevonden. Ik ben toen niet maar boven gegaan omdat het bovenaan de trap pikkedonker was.

  Wat betekend dit?

  Ik heb vaker over dit huis gedroomd ook. Meestal ben ik in mijn eentje of samen met iemand anders op zoek naar de trap maar soms ben ik ook in één van de gangen aan het rondlopen. Soms spookt het in het huis, soms ben ik alleen en soms niet.
  Ik word in ieder geval elke keer wanneer ik over het huis heb gedroomd met een erg naar gevoel wakker.

  Esme
  Moderator

  Een huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. Iedere kamer bevat je eigenschappen en vaardigheden. Elke kamer heeft zijn functie. Het huis komt onbekend voor en is donker, dus bevind je je in het onbewuste. Dan waant je je in je diepst van je gevoelens. Het kaarslicht is primitief. Het is je basis. De grote maakt je alsof je verdwaald raakt of eenzaam gaat voelen. Misschien wel verwaarloost. Het kan gaan om geestelijke verwaarlozing. De opa en oma staan voor wijsheid, ervaring en zorgzaamheid. Je mag in deze situatie je ratio gebruiken.

  De trap is een manier om hoger op te komen in je ontwikkeling. Deze mag je tot uiting brengen. Alleen je weet de manier niet te vinden. De ruimte is te klein en misschien is het wel zo dat je er niet goed bent voorbereid om deze stappen te nemen. Het kan zijn, dat je toch even mag wachten en observeren voor je deze stap neemt. Want de trap is wel gevonden, maar is het veel te donker om de trap zonder obstakels te kunnen betreden.

  Wanneer je met nog iemand anders bent, kan het zijn dat je nog niet zelfstandig genoeg bent. Dat het huis spookt zijn de spoken in je gedachten. Spoken staan symbool voor angsten en onzekerheden. Je zou het dit jaar rustiger aan kunnen doen. Dan is de druk op situaties eraf.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">