Emotionele droom

 • Auteur
  Berichten
 • Mir
  Gast

  Ik heb vannacht een behoorlijk rare droom gehad en kom er niet helemaal uit via de website. Ik zal allereerst even een beeld schetsen van mijn situatie: afgelopen jaar een relatie gehad met een buitenlandse jongen. Nog nooit eerder zoveel liefde voor iemand gevoeld. Na een week samen zijn en intimiteit kwam ik erachter dat hij een vriendin had en een meid waarmee hij een kind heeft. Ondanks dit wilde ik vrienden blijven omdat hij zoveel voor mij betekend. Van maart tot juli alleen maar drama en verdriet gehad en nu sinds juli geen contact meer en ben ik overal geblokkeerd. Met kerst heb ik hem nog een bericht gestuurd om het jaar goed af te sluiten en een jaar zonder hem in te gaan. Vol goede moed om weer op mezelf te focussen en de tijd met hem nu eens achter me te laten.

  De droom:

  Ik weet de volgorde niet meer helemaal maar ik zat in een auto met (volgens mij) mijn zusje en klasgenoten. Ik reed maar het ging moeizaam. Remde soms te laat of raakte bijna auto’s. Ik moest ook stoppen voor een lesauto die niet wegkwam. Tijdens het rijden kwam ik erachter dat ik een klasgenoot kon laten balanceren op mijn hand. Zij deed aan turnen en ik had ineens de kracht om zonder moeite haar met 1 hand te begeleiden. Zij vond het helemaal geweldig en ik voelde mij goed en trots.

  Mijn ex. Hij had een vriendin die een vriendin van mij was en in de buurt woonde. We kwamen elkaar dus regelmatig tegen en ook al probeerde ik vriendschappelijk contact te leggen, hij deed nors en afstandelijk behalve naar haar toe. We gingen op dubbeldate. Ik met een vriend van hun beide. Ik maakte me snel klaar maar het lukte niet. Mama had ons nieuwe huis ingericht en ik wilde dit bewonderen en tegelijkertijd klaarmaken. Ik kreeg een appje van mijn vriendin met de vraag of ik binnen een bepaalde tijd klaar kon zijn zodat mijn date met de trein weg kon? Het lukte maar niet en ik werd steeds later en later en later. Eyeliner ging helemaal fout en toen ik besloot alles weg te halen en snel die kant op te gaan wist ik dat mijn vriendin, mijn date en mijn geïrriteerde ex buiten stonden te wachten. Ik hoorde mijn date zeggen: ik hoop wel dat ze een beetje dr best heeft gedaan hoor. Beetje make up en lekker open decoletee. Ik raakte in paniek en ineens stond ik achter mijn huis in het parkje met een ander outfit in mijn handen. Ik had geen tijd meer maar moest me omkleden het kon niet anders. Ik schopte mn schoenen uit en veranderde mijn rok (wat ik nooit draag) in een broek. Ook mn trui werd een open mooi blousje (die ik overigens vaak op vakantie aan had als ik mn ex ging bezoeken) mijn nieuwe paar schoenen kon ik niet vinden en in paniek en tijdsnood graaide ik in het rond in de bosjes tot ik ze had. Ik was inmiddels al zo ontzettend te laat. Ik liep om het huis heen naar voren. Mijn vriendin fietste kwaad langs (overigens een oudklasgenoot waarmee ik niet zo goed geindigd ben) en alleen mijn ex stond nog voor het huis te wachten. Hij was geïrriteerd en ongeduldig. Toen ik aankwam lopen liep hij weg richting het huis van zijn vriendin. Ik zei nog: over een halfuurtje, dan fiets ik naar jullie en kunnen we de stad in. Hij stemde grommend akkoord. Ik bedacht me dat ik een halfuur nodig was om mij klaar te maken en dus niet binnen een half uur die kant op kon fietsen dus riep nog: onee komen jullie maar naar mij we moeten toch hierlangs om naar de stad te komen. Ik wist niet of hij mij hoorde of dat hij mij express negeerde. Hij wilde mij mijn zin niet geven. Eenmaal in huis zag ik dat mam het koffiezetapparaat veranderd had. Alles zat anders. Ineens werd ik bang. Ik had allemaal baby’s van mijn ex in mijn huis verstopt. De een in een vacuum zak en de ander gewoon weg verstopt. Ik voelde dat hij eraan kwam en ging voor de deur staan om het te blokkeren. Hij knalde er zo doorheen. Ik dacht dat hij boos was en mij iets ging aandoen. Hij keek om zich heen en pakte de baby’s die in katten veranderden. Ik hielp en pakte ze ook en we waren katten aan het knuffelen terwijl mijn moeder en zusje toekeken. Hij was nog boos merkte ik en dit maakte mij verdrietig.

  Ik werd wakker met een pijnlijk hart. Echt een pijn en druk op mijn linker borst. Ik dacht nog half wakker; als je dan toch een hart zoekt pak dan die van mij dan ben ik er van af.

  Heb nu nog een licht druk gevoel in mn hart maar de pijn is weg en de verwarring om de droom des te groter.

  ???????

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je rijdt een auto en hierbij bepaal je je eigen koers. De klasgenoot is een spiegel in je droom en alles gaat prima. Je bent goed in balans. Je voelt je goed en niets kan meer stuk.

  Het nieuwe huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. De kamers zijn je eigenschappen en vaardigheden. De kamers hebben hun eigen functie. Je bewondert je huis of ik wel (uiterlijk), maar je besteed er eigenlijk (geestelijk) weinig aan. Je dendert door.

  De ex reageert zoals hij dat nu ook doet. Nors en afstandelijk. Je maakt je klaar, maar in je onderbewuste blokkeert er iets. Het kan zijn, dat je het vertrouwen in de jongen niet meer hebt. Hij kijkt ook alleen maar naar het uiterlijk en daar reageer je op door je sexy te kleden. Op een gegeven moment weet je hem niet meer te pleasen. Waarschijnlijk heeft hij je al die tijd gebruikt, zoals hij dat bij andere jonge vrouwen ook doet.

  Koffie wijst op een behoefte je dagelijkse routine te veranderen. Je voelt je gevangen in zijn liefde, met baby’s van hem verstopt. De vruchten zijn er wel, maar niet meer zichtbaar. Je zou je rationele kant beter mogen raadplegen, want je wordt gewoon bedondert. Hij knalt over je gevoelens heen. Katten staan voor vrouwelijke sensualiteit. Deze koester je. Je hebt hartzeer, wat je fysiek aanvoelt. Het is tijd om los te laten.

  Mir
  Gast

  @Esme
  Wow bedankt. Dit betekent veel voor mij. Ik geloof er heel erg in dat dromen de manier van je lichaam en geest is om alle gebeurtenissen in je leven te verwerken. Ondanks dat ik dus ook bewust alle gebeurtenissen probeer te verwerken en los te laten.. doe ik dat dus nu ook onbewust.

  Dankjewel voor je uitleg waardoor ik inzicht heb gekregen in wat er zoal in me om gaat (onder)bewust. Hopelijk droom ik vannacht iets minder heftig ????

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">