Eksters in een kamer

 • Auteur
  Berichten
 • Rachelcarolien
  Deelnemer

  Hallo!
  Ik heb laatst een droom gehad waar ik graag de betekenis van zou willen weten.
  Ik heb voor mijzelf al wel een idee wat het zou kunnen zijn, maar ik ben hier natuurlijk geen expert in!

  Ik droomde dat ik op mijn werk voor een slaapkamer van een bewoner stond (ik werk in de ouderenzorg), samen met mijn vader.
  Toen ik die slaapkamer in wou lopen vlogen er heel veel eksters door de kamer heen. Ze waren erg in paniek.
  Ik ben toen alleen de kamer in gelopen om ze te verjagen, mijn vader bleef dus buiten staan.
  De vogels vielen mij niet aan maar waren erg in paniek.
  Sommige vogels kon ik door flink zwaaien naar buiten verjagen, maar er was er 1 die ergens in vastzat.
  Die vogel heb ik toen bij de poten gepakt en losgemaakt. Ook deze vogel viel me niet aan, maar hij was erg bang en in paniek.
  Toen ik deze vogel los had gemaakt waren ze allemaal weg en was de kamer leeg.

  Dit was mijn droom. Ik zou dus graag willen weten of mijn eigen beredernatie een beetje dezelfde is als die van jullie!

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Rachelcarolien
  Deelnemer

  Hoi Esme!
  Bij deze mijn reactie.
  Ik ben heel benieuwd wat jou analyse is.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Wanneer je abstract denkt ben jij degene die een droom het beste weet te begrijpen, want een ander kent je niet en gaat puur af op de symbolieken in je droom.

  De slaapkamer is een intieme plek, waar mensen tot zichzelf kunnen komen en hun pure zelf kunnen zijn. Maar de slaapkamer is niet van jou. Door je werk leer je de meest kwetsbare kant van de bewoners kennen.

  Een Ekster staat symbool als geluksbrenger, omdat in Aziatische landen men zegt dat Eksters een vreugdevolle boodschap brengen. Pruimenbloesems die als eerste in het voorjaar bloeien, kondigen de lente aan. Een Ekster op een tak van een bloeiende pruimenboom betekent dat het geluk nabij is. Maar een Ekster is ook een vogel, die gek is op wat glimt en blinkt en pakt het kost wat kost. Eksters zijn doorzetters. Twee Eksters staat voor dubbele kracht. Vogels kunnen niet opgesloten raken, ze hebben hun vrijheid nodig. Ook de bewoners van het verzorgingshuis. Misschien zijn de Eksters wel een spiegel van jezelf, want jij help deze mensen en voelen zich opgelucht wanneer je ze helpt met hetgeen wat hun behoeftes op dat moment zijn.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">