droom over toilet en droom over plassen

 • Auteur
  Berichten
 • Mingus
  Deelnemer

  Vannacht droomde ik over een toilet dat ik doortrok, en dat leek te gaan overlopen maar net voor het dat zou doen liep het alsnog door. Het deed mij denken aan een droom van een week geleden, waarin ik de bovenste lade van een ouderwets dressoir open trok en er even flink in ging staan plassen. Heel bijzonder. Zouden deze twee dromen met elkaar in verband staan?

  Esme
  Moderator

  Het plassen bent symboliseert een reiniging en een vrijlating van negatieve of onderdrukte emoties (afvalstoffen water). Dat kan komen door de ratio die overheerst en je minder bezig bent met wat je werkelijk voelt. Het is als het overlopen van water in een emmer. Het word je dan soms te veel en dat is jammer. Hier mag je meer aandacht aan besteden om het verwerken en accepteren van je emoties, je eigen te maken, wat niet eenvoudig is.

  Mingus
  Deelnemer

  Dank! Inderdaad, ratio heeft altijd overheerst, zo aangeleerd, emoties ben ik pas leren kennen voor een jaar of vijf, waren taboe ( hoe kun je nu ongelukkig zijn, je hebt toch alles? kreeg ik vaak te horen) maar dat gaat steeds beter. Ik ben inderdaad bezig om een en ander uit mijn kindertijd te verwerken. Hoe verder ik daar in kom, hoe dieper de lagen die aangeboord worden. .

  Esme
  Moderator

  Een truc is om bij jezelf de vraag stellen waarom je zo voelt. En dat het er mag zijn. Je mag verdrietig, boos, woedend of angstig zijn. Het zijn negatieve gevoelens, maar heeft ook zijn doel, want daarmee bescherm je jezelf. Wanneer je je eigen gevoel niet kunt accepteren raak je onzeker. Je gaat dan in tweestrijd zitten. Je kunt bijvoorbeeld verdrietig zijn, omdat je bijvoorbeeld iets moeilijk vindt of verlaten voelt of pijn doet. Boos vanwege een andere mening, die met de grond gelijk wordt gemaakt en woedend vanwege oneerlijkheid. Angstig, omdat bijvoorbeeld iets onbekend is enzovoort.

  Mingus
  Deelnemer

  Nou, inderdaad, het is precies wat je zegt . ik heb er heel lang over gedaan om mijn gevoelens en het hoe en waarom ik ze heb een beetje te snappen. Het mocht er allemaal niet zijn, in de omgevingen waar ik me begaf. Inmiddels snap ik het, dankzij coaching allemaal een stuk beter. En zijn de omgevingen waarin ik me nu bevind niet meer dezelfde en beter van begrip

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">