Droom over overlijden moeder

 • Auteur
  Berichten
 • Melissa87
  Gast

  Ik droomde vannacht dat mijn moeder overleed. Ik was er niet bij, het was in mijn droom al gebeurt. Mijn vader is in het echt overleden, een aantal jaar geleden. In mijn droom was hij ook overleden waardoor het verdriet me in de droom overspoelde, omdat ik me besefte dat ik wees was geworden. Mijn broers en zussen reageerden koeltjes op het nieuws en ik was 1 en al verdriet. Ik voelde geen connectie meer met hen, terwijl ik wanhopig met iemand een connectie van betekenis zocht in mijn droom.

  Ik weet dat ik dacht: al die plannen, maar nu is het te laat. Ze is er niet meer.

  Opeens zat mijn vader op een soort barkruk (terwijl hij dus dood is, en dat was ie ook in mijn droom, maar toch niet opeens) en moest ik hem uitleggen dat zijn vrouw was overleden. Ik voelde me schuldig en verantwoordelijk maar ook hij reageerde lauwtjes op het nieuws.

  Ik weet dat dromen over de dood een afsluiting betekent? Wat denken jullie verder? Zelf bedacht dat ik misschien een periode van rouw afsluit om mijn vader, waardoor ik meer ruimte heb om weer met mijn moeder een connectie aan te gaan en soms bang ben dat dat te laat is…

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Ik denk eigenlijk dat het niets te maken heeft met de angst voor de dood van je moeder. Of je moet er regelmatig over piekeren. Ik denk dat je moeder in je droom een spiegel van jezelf is. De dood kan ook betekenen dat er iets losgelaten wordt. Het afhankelijke verliezen en verder in de onafhankelijke volwassenheid. In je droom leeft je vader nog. Je ontfermt je over hem. Je zorgzaam karakter komt hier naar voren.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">