Droom over overleden moeder

 • Auteur
  Berichten
 • Leon Catsman
  Gast

  Mijn moeder is een aantal weken geleden overleden. Na een lang ziekte bed heeft ze de strijd verloren. Ze was altijd bang of er wel leven na de dood zou zijn en hing tot het laatste moment erg aan het leven. In die periode ga je ook wat meer verdiepen in deze dingen en ik geloof ergens wel dat er meer is. Nu ze overleden is vraag ik me erg af of ze goed terecht is gekomen en haar rust heeft kunnen vinden. Nu heb ik laatst van haar gedroomd dat ik in het ouderlijk huis haar zolder kamer binnen kwam om eigenlijk te kijken of mijn zus daar was die inmiddels haar huis heeft overgenomen. Op de plek waar het bureau blad was gemaakt was nu een soort bed waarin mijn moeder zich in 1 keer omdraaide en ik haar zag met het zelfde shirt waarin ze was overleden. En ze zei iets van waarom maak je me wakker? Deze droom kan ik niet zo verklaren maar zou er graag meer van willen weten.

  Esme
  Moderator

  Allereerst gecondoleerd met het verlies. Vaak is het zo, dat wanneer iemand over een overleden persoon droomt, dit een verwerkingsdroom is. Het huis is als een jas om je heen. Je lichaam en ziel. Elke kamer symboliseert je eigenschappen en vaardigheden. De zolder is je bovenkamer of ziel, intuïtie, ratio, emotie en denkvermogen. Het ouderlijkhuis heeft zijn herinneringen, ben je gevormd en ligt je basis. De relatie met je zus is hier onbekend. Een bed is een intieme plek. Hier rust men uit en bewaart men zich alle geheimen.

  Wij zullen nooit weten, wat na het leven op aarde gebeurd. Maar persoonlijk geloof ik in andere dimensies. Iedereen heeft zijn eigen waarheid.

  Leon Catsman
  Gast

  Dank je voor je reactie. Ik begrijp niet wat je bedoeld met de relatie van je zus is hier onbekend. Is het niet zo dat deze droom mij iets wil zeggen? Ik ben vandaag in het huis geweest op de desbetreffende kamer en kreeg er een angstig gevoel van. Ik hoop natuurlijk dat ze me iets wil vertellen waardoor ik meer mijn rust hier in kan vinden. Ben er heel veel mee bezig en kan het niet plaatsen voor mij zelf

  Esme
  Moderator

  Dromen over je zus symboliseren bepaalde aspecten van de relatie die je tot haar hebt. Als jij het gevoel hebt dat de droom als een boodschap van de overledene is, dan is het jouw waarheid. Voor mij laten dromen beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Op die manier doe ik de analyse. Misschien zijn er anderen die een ander inzicht hebben. Een kamer kan een bepaalde energie bevatten door een gebeurtenis, die jij aanvoelt. Gevoelige mensen kunnen dat oppikken. Het is de kunst om dit te leren loslaten of het een plekje te geven.

  Leon Catsman
  Gast

  Bedankt wederom voor je reactie. Ik begrijp nu beter wat je bedoelt. En je verhaal komt overeen met hoe ik ben. Zal het proberen een plekje te geven. Maar het is niet zo dat er echt iets gebeurd is in die kamer maar na die droom is het net even anders.

  Esme
  Moderator

  Wanneer je met beide benen op de grond staat, dan ben je gegrond en voelt die energie van buitenaf minder sterk. Door alles wat je meemaakt ontwikkel je. De scherpe kantjes van de verwerking gaan er vanaf en sta je steeds sterker in je schoenen. Het is vervelend dat deze druk op je afkomt. De energie in de kamer, mag je accepteren. Hier heeft enorme emotie plaatsgevonden. Hoe meer je het accepteert, des te minder het wordt. Door acceptatie leer je loslaten. Sterkte met alles!

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">