droom over mijn weg weten.

 • Auteur
  Berichten
 • Mingus
  Deelnemer

  Vannacht was ik in mijn droom in het begin in mijn geboorteplaats. Ik was in de wijk achter de kerk, waar veel winkeltjes waren. Het was er donkerachtig, zoals wanneer het donker begint te worden aan het eind van een bewolkte middag in de herfst, met de lantaarns en etalage lichten al aan. Op de een of andere manier bleek dat gedeelte waar ik was zich te bevinden op een veel lager niveau dan de rest van de stad. Dat is in het echt helemaal niet.
  Het bijzondere is, dat dit deel me bekend voorkwam, omdat ik hier al eens was geweest in een eerdere droom.
  Ik bleek op een fiets te zitten en ik reed heel makkelijk een super steile straat omhoog en eenmaal boven veranderde de setting. Het was er superlicht, de zon scheen fel, de omgeving was weids en ik kon heel ver kijken. Ik fietste verder op een weg, geen asfalt maar fel wit verhard zand. Ik wist precies waar ik heen moest, maar deed er langer over dan in principe nodig was, omdat ik soms bewust, soms onbewust, een andere afslag nam. Bij die onbewuste dacht ik soms zelf, waar ga ik nou toch heen, dat is toch niet logisch, zonder me boos te voelen of de drang te hebben om dan maar om te keren. Ik bleek altijd weer terug te komen op de juiste weg. En eigenlijk wist ik dat stiekem wel, ik vond het gewoon een sport om een andere weg te kiezen. Zo voelde het.
  Kan iemand mij helderheid verschaffen?
  alvast dank!

  Esme
  Moderator

  Op de fiets rij je je eigen koers. Zelfstandig ga je op je doel af. De geboorteplaats en kerk is het oude vertrouwde in je leven. Je kijkt met veel plezier terug, met de kleine winkeltjes van gezelligheid. De lantarens is het licht in de duisternis. Dit symboliseert, dat na slechte tijden ook weer de balans wordt gevonden in je leven.

  Het lager niveau is van vroeger, je klimt tegenwoordig goed naar een hoger level. Dat is je ontwikkeling, door de jaren heen. Je fietst makkelijk naar boven, soms wat obstakels zoals het zand, maar daar heb je geen problemen mee.

  Het onbewust in je bewust is het verlangen naar avontuur en waarschijnlijk is dat de nieuwste uitdaging van het dagelijks leven.
  Mooie droom!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">