Droom over kat en een droom over glas

 • Auteur
  Berichten
 • Rekkatje
  Gast

  Heb de laatste week 2 dromen gehad.

  Zover ik de eerste kan herinneren:
  Was bij een bar, op een gegeven moment ging ik achter de bar staan waar ik van te voren een vrouw had zien staan en opzich wel mee overweg kon.
  Nadat ik een glas had gepakt en wat “bacardi” erin had gedaan was de fles bijna leeg en beseft ik dat het glas dat ik vast had precies doormidden was gebarsten. Ik liet het de barvrouw zien die net terug kwam, en was aan het lachen. De vrouw gaf een soort van onzekere uitstraling dat ze niet wist wat ze ervan moest vinden.

  Droom 2

  Onder een tafel stond een soort kooi, het leek meer op een soort van halve koepel die je over je eten kan zetten zodat er geen vliegen op je eten gaan zitten, maar tegelijkertijd ook op de bovenkant van een vogel kooi (net als die van tweety)
  In deze kooi zat een poes/kat en leek net alsof deze vast zat, zelf dacht ik dat die gewoon eruit kon.
  Op een gegeven moment zei mijn broer dat hij dacht dat die vast zat, maar ik zei dat ik zeker wist van niet, en tikte tegen de kooi aan met mijn voet.
  De kat/poes werd boos en begon weg te lopen met de kooi, tegelijkertijd glipte deze tussen de tralies uit. Ik dacht van, zie je wel die zit helemaal niet vast. Maar toen viel die kat mij ineens aan en begon mij te bijten, ik probeerde hem weg te duwen maar dat had geen zin. Toen stopte ik mijn duim in de mond van de kat en mijn wijsvinger erboven op, en kneep zo hard als ik kon omdat de kat mij in mijn kuiten beet en dat deed zeer. Het had helemaal geen zin, tot ik op een gegeven moment wakker werd en volgens mij kneep ik mijzelf in mijn kuit, en tegelijktijd probeerde ik nog steeds de kat weg te duwen, tot ik beseft dat ik mijzelf dus wakker had geknepen en besefte dat het een nachtmerrie was.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Rekkatje
  Gast

  Doe ik!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een bar staat symbool voor ontspanning, gezelschap en escapisme. Door achter de bar te gaan staan, creëer je overzicht. Een drankfles staat voor verlangen naar passie en geluk. Maar de fles is in tweeën gespleten en is geen vruchtbaar beeld. Dit kan onzekerheid geven. De uitdrukking van het gezicht van de vrouw spreekt boekdelen. Het is een spiegel van jezelf.

  De kat heeft geen bewegingsvrijheid. Er is een beperking. Maar door een beperking zijn er andere vaardigheden die je leert te versterken. Een kat in het nauw maakt gekke sprongen. Het kan om kattigheid van buiten gaan. Gebeten worden door een kat kan zijn dat je een situatie niet de baas bent. Het kan als een aanval zijn. De kuiten zijn een gevoelig lichaamsdeel. Het steunt de bovenbenen en rust op je voeten. Jouw bewegingsvrijheid wordt hier ook belemmert.

  Reklatje
  Gast

  Sorry voor de late reactie, had zojuist een droommover smeltkaas en putin.
  Toen dacht aan deze dromen en ben ik direct hierheen gegaan.

  Ik begrijp het deels, maar nog niet alles.
  Laat me even alles een plekje geven, want heel mijn wereld staat nu op
  het moment op de kop.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">