Droom over horror huis

 • Auteur
  Berichten
 • Sleepingrose
  Deelnemer

  Hallo allemaal,

  Ik ben Rose, en nieuw op het forum. Ik droom vaak heel intens, met veel details, en weet me vaak nog de hele droom te herinneren. Ik vind dromen ontzettend interessant en meestal kan ik ze wel verklaren dmv. deze website. Toch kom ik er soms niet helemaal uit en wil ik het er over hebben met mensen die zich ook verdiepen in dromen. Ik schrijf iedere ochtend mijn dromen van mij af. Bij deze mijn droom van vannacht:

  (Detail: mijn vriend is in het echt ook op zoek naar een studentenwoning)

  Mijn vriend had een bezichtiging bij een huis waar ik ook ooit een bezichtiging had gehad voor mezelf. (Dit herinnerde ik me in mijn droom, maar heb hier nooit eerder over gedroomd) Ik was mee. Nog voordat hij een rondleiding had gehad, had hij de woning geaccepteerd. Dit kwam mede doordat ik enthousiast was over het feit dat hij zou gaan verhuizen. Ik had destijds tijdens mijn bezichtiging een onheilspellend gevoel van het huis gekregen, maar dat schoof ik aan de kant. Toen we eenmaal aan de rondleiding begonnen, was het een horror huis zoals je die in films ziet. Donker, met ouderwetse houten meubels. De huisbaas vertelde dat er af en toe vreemde dingen gebeuren, omdat er veel geschiedenis in het huis lag. Mijn vriend vond het maar niks. Later zag ik een schattig klein baby’tje mijn kant op lopen. Het was duidelijk een geest. Ik vertelde het aan mijn vriend en hij zei; nou, dit stelt me al helemaal niet gerust. Ik was totaal niet bang voor de baby geest, maar wel voor het feit dat er geesten in dat huis waren. Er waren tijdens de rondleiding ook mensen die er al langer woonden. Ze vertelden over de demonische dingen die daar gebeurden. Zo kreeg een jongen een verbrijzelde hand, zodra hij de trapleuningen aanraakte. Later vroeg ik hoopvol hoe zij het daar volhielden, dat het toch wel mee zou vallen? Een meisje zei: in de loop der tijd leer je omgaan met angst. Ik voelde me schuldig tegenover mijn vriend dat ik dit huis had aangemoedigd, en bedacht me ineens dat we er samen zouden gaan slapen en dat ik dat niet durfde. Niet veel later werd ik wakker.

  Lang verhaal! Graag hoor ik hoe anderen over deze droom denken.

  Rose

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.
  Een huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en ziel. Elke kamer heeft zijn functie en bevat je eigenschappen en vaardigheden. Het verhuizen staat symbool voor het verlangen naar veranderingen en zelfstandigheid. Het verlangen om te doen wat je wilt.

  Het accepteren van het huis is het goedkeuren van een keuze die je maakt. Maar je krijgt spijt van je keuze. Dit kan voort komen uit de keuzes die je maakt in je wakkere wereld. Het kan gaan om miskopen of keuzes die je voor een ander maakt; ontspanning en vermaak. Je bent zelf teleurgesteld en word je onzeker wat een ander er van vindt. Het lijkt op faalangst. De geesten en de sfeer in het huis zijn angsten, je onzekerheden en het onbekende. Je vriend manifesteert zich in je droom, omdat het je steun is en omdat hij momenteel ook bezig is met een woning zoekt. Het is een verwerking.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">