Droom over een schim

 • Auteur
  Berichten
 • Kiki
  Gast

  Ik heb een beetje eng gedroomd. Volgens mij was ik uitgenodigd om ergens langs te komen of ben ik gewoon stiekem een huis binnen gegaan. Het speelde zich af in Suriname. Het huis binnen was prachtig en werd door een vrouw opgeruimd en schoon gemaakt. Er stond in de keuken een pot op het vuur. Ik voelde me luchtig en lekker.
  Toen ik het huis wilde verlaten, stond beneden aan de trap bij de deur een schim. Met een cape op. Het had geen gezicht. Ik worstelde om wakker te worden maar dit lukte niet. Ik stond face to face met de schim. Ineens transformeerde het geen gezicht hebben in wel een gezicht hebben en keek in de ogen van mijn overleden vader. En dan bedoel ik letterlijk overleden, karkas, doffe ogen van iemand die overleden is aan een ziekte.
  Toen dacht, Ok is dit het?
  Moet ik hier nou bang voor zijn?
  Wat betekent dit allemaal?

  Esme
  Moderator

  De vraag is of je idd. bang was van de schim. Ben je hooggevoelig?

  Kiki
  Gast

  Eindstand toen ik de ware gezicht van de schim zag was de spanning eraf. Maar ik begrijp nog steeds weinig van de droom

  Esme
  Moderator

  Ergens stiekem het huis binnen gaan is belangstelling naar het onbekende. Suriname is een plek waar de oude religies nog spelen van de Winti en de Javaanse natuurreligie. Het huis is netjes opgeruimd. Dit heeft te maken, dat je goed kan ordenen. De keuken staat voor een fijn huis en haard. Het vuur en de pot staat voor huiselijkheid, maar staat ook voor een erfenis. Het gaat niet om een financiële erfenis maar om een DNA erfenis. Er is meer tussen hemel en aarde. Het is niet bewijsbaar dat je je vader zag. Maar kan wel een entiteit zijn. Het is een test om te kijken of je hier bestand voor bent. Maar waarschijnlijk had je al het vermoeden.

  Kiki
  Gast

  Bedankt voor je mooie vertaling Esme

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">