Droom over een groot, huis met geesten en verborgen kamers

 • Auteur
  Berichten
 • Missy7
  Gast

  Ik droom regelmatig over een groot huis waar ik ga wonen. Ik denk dat ik het heb geerfd of zoiets. Het is een groot mansion, met veel luxe.
  Er zijn veel kamers, maar alleen de onderste helft is bewoond, omdat het op zolder spookt. In de kamers beneden voel je de aanwezigheid van geesten wel, het idee dat er iemand / iets is.

  In mijn droom ga ik vaak wel naar boven. Het is er grijs, donker, stoffig en vol spullen, vooral boekenkasten en meubels. Het voelt er heel angstig en beklemmend. Je kunt er van de ene kamer naar de andere lopen, die soms ook geheel ingericht zijn, steeds verder en ook via andere trappen naar beneden, naar een ander deel van het huis. Het is erg beangstigend en regelmatig zijn er ook spoken. Ze komen naar je toe of achter je aan. Ze zien er uit als mensen.

  Wie helpt mij met de betekenis van dit huis?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een huis is als een jas om je heen. Het is je lichaam en je ziel. Het grote huis waar je over droomt is een gemis aan luxe en comfort. Ze zou graag meer te besteden willen. De kamers bevatten je vaardigheden en eigenschappen. Iedere kamer heeft zijn functie. De onbewoonde kamers is je onbewuste. Deze kamers heb je nog niet kunnen of mogen ontdekken. Het kan gaan om angsten en onzekerheden (spoken) die je nog niet op de wateroppervlak ik gekomen.

  Naar boven gaan is je letterlijke bovenkamer. Je bent een denker en rakelt alle oude herinneringen of situaties (grijs, donker, stoffig en vol spullen, vooral boekenkasten en meubels) weer op. Op die manier geef je jezelf niet de kans om vooruit te kijken en blijf je met trauma’s achter. Het is tijd om je gedachten weer te resetten en een andere houding aannemen, zoals bezig zijn met het hier en nu of doelen stellen voor de toekomst.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">