Droom over drijvende rotsen en zwaard dat in het water valt

 • Auteur
  Berichten
 • Danielle1988
  Gast

  In de droom was ik met goede vrienden van vroeger (middelbare school) die ik nu af en toe nog zie. We waren ergens bij een kust met rotsen wat aan het zwemmen en over de rotsen aan het lopen. Een van de rotsen waar we op stonden dreef weg richting de open zee. De zee was daar ruiger en ik stond uiteindelijk alleen op de drijvende rots terwijl de drie vrienden op een andere vaste rots stonden en niet verder de open zee opgingen. Ik had opeens een zwaard in mijn hand en deze viel in het water en zonk naar de bodem. Ik wist even niet wat te doen en dreef nog iets verder weg. Uiteindelijk sprong ik in het water. Ik bleef vrij lang onder maar kwam uiteindelijk weer boven en zwom met hulp van een van de vrienden naar de rots waar mijn vrienden op stonden. Toen werd ik wakker.

  Wie kan mij helpen met het uitleggen van deze droom?

  jan123
  Deelnemer

  Dit gaat over emoties, het zwaard is een leermoment. Het gaat over iets wat aan het randje van je bewust zijn zich afspeelt.
  Je drijft af op zee op iets dat jij eigenlijk vastigheid moet geven ,de rots. De rots staat voor iets wat je altijd vertrouwd hebt. Als in rots vast vertrouwen. Waarvan je dacht dat het voor altijd was. Nu valt die veiligheid weg. De rots, je veiligheid bied niet meer wat het je altijd gaf, het drijft weg en neemt je me in de ruige zee van je emoties , gevoel.

  Hoe verder je afdrijft des te gevaarlijker het word.
  Je pakt het zwaard. Het zwaard kan staan voor het terug vechten. Ik zie het zwaard als een nobel of edel wapen. Het was een wapen van de ridders de koninklijke orde. Voor mij is het een wapen waar mee je kan leren om oude overtuigingen kunt door klieven, of te wel ontkrachten. Het staat voor een tool die je in je zelf aan het ontwikkelen bent. Het lijkt er op dat je nog niet helemaal zover bent, je staat daar radeloos op die rots, en de glimp van de oplossing ontgaat je, het valt in het water. Uiteindelijk ben je de nieuwe oplossing kwijt en verval je in oude patronen. Je geeft toe aan je emoties en laat je je mee stromen. Voor je gevoel blij je daar lang hangen maar, toch kom je op eingen kracht weer boven. Je komt tot bedaren met behulp van meerder delen van jou ( je vrienden ) Je vrienden staan voor kanten voor jou die je de moed in spreken om verder te gaan.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De kust is een gebied tussen de zee (onbewuste kant) en het land (bewuste kant). Vrienden houden je gezelschap en helpen je daar waar nodig is. Rotsen staan voor duurzaamheid en stabiliteit. Water staat voor het onbewuste en emotie. Zwemmen duidt dat je aan het onderzoeken bent van de onbewuste kanten. Het kan te maken hebben met je leeftijd en is er weer een ontwikkeling gaande.

  Het zwaard in de tarot wordt gerefereerd aan het element Lucht. Het zwaard maakt een enorme energie en kracht los. Met name op het gebied van de intelligentie en de wilskracht. Er is opschudding en tegenwerking (je raakt de bodem), maar je slaagt er prima in om de boel onder controle te krijgen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">