Droom oude verliefdheid

 • Auteur
  Berichten
 • JS
  Deelnemer

  Hoi allemaal,

  Ik ben in de war door een droom die ik afgelopen nacht had.

  4 jaar geleden was ik heel erg verliefd op iemand. Mijn heftigste verliefdheid ooit. Helaas nam zij een loopje met mijn gevoelens en later wees ze mij af.

  Inmiddels heb ik al twee jaar een hele lieve vriendin waar ik erg graag een toekomst mee wil. Maar dezelfde gevoelens van heftige verliefdheid heb ik desondanks niet. Af en toe zie ik de ander ‘noodgedwongen’ nog, maar ik probeer dat zoveel mogelijk te ontlopen en focus mij op mijn huidige relatie.

  Vannacht droomde ik ineens over ‘persoon 1’. We zaten dicht naast elkaar op de bank, ik sloeg een arm om haar heen, zij lag met haar hoofd op mijn schouder. Ik voelde me warm en ‘gloeide’ van verliefdheid. Ik vertelde dat ik de volgende dag naar Amsterdam zou en zij wilde mee. Een onbekende persoon in de kamer vroeg of we verkering hadden en ik zei na lang nadenken: nee, we zijn vrienden, ik heb een vriendin, ze heet Laura (fictieve naam)

  Hierop zei zij dat dit niet handig was en ging aan de andere kant van de bank zitten.

  Ik heb langere tijd niet meer aan haar gedacht maar deze droom bracht de hele dag weer warme gevoelens naar boven. Gevoelens die ik niet meer wil…

  Betekent dit verwerking? Of toch iets anders?? Dat er onbewust iets niet klopt (geen idee wat) met mijn huidige relatie??

  Groet,

  J.

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  JS
  Deelnemer

  Ik wil erg graag weten wat mijn droom te betekenen had!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een droom over je ex of dat je weer samen bent met je ex, wilt zeggen dat er iets of iemand in je leven is, die soortgelijke gevoelens oproept die je gedurende de relatie met je ex had. De onbekende persoon is het onbewuste. Je hebt nu zo’n fijne relatie en misschien sta je er verstelt van hoe mooi dit is, dat je onbewust bang bent om dit gevoel of band te verliezen. Deze verwerking komt naar boven in je droom.

  JS
  Deelnemer

  Ik zie deze persoon niet als mijn ex, ik heb nooit officieel iets met haar gehad. De rest vind ik een hele mooie uitleg.
  :-)
  Ik was juist bang dat ik uiteindelijk weer naar ‘persoon 1’ zo noem ik haar voor het gemak, toe zou trekken omdat ik erover droomde. Achteraf bedenk ik mij dat ik zei: ik heb een vriendin, ze heet Laura, wil zeggen dat ik dit zo houden wil. Ook de beschrijving met de onbekende persoon helpt daarbij.

  Dankjewel!

  Esme
  Moderator

  Een verliefdheid bestaat uit reflecties. Alles wat je bij een ander als mooi en aardig ziet, is vaak een spiegeling van je zelf. Je bent tevreden met het karakter of aspect. De angst om iemand kwijt te raken is een natuurlijke zelfbescherming. Het heeft te maken met voortplanting. Heel veel dingen die we niet begrijpen zijn eigenlijk natuurlijk en hormonen doen hun werk wat het brein weer registreert.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">