Dromen over vreemde mensen en iemand anders zijn

 • Auteur
  Berichten
 • Joelle
  Deelnemer

  Goedenavond,

  Ik droom regelmatig over hele vreemde mensen. Soms ben ik een donkere man een vader van 6 kinderen en een vrouw(ik ben blank en eeen jonge vrouw van 23). Ik heb me zelfs weleens afgetrokken in dat soort dromen terwijl ik toch in het echte leven blij ben met mijn geslacht. Soms ben ik een klein meisje (kunnen ook alle tinten zijn). Nouja ik heb talloze rollen en ik kan in elke droom iemand anders zijn en ook in een andere situatie of gezin. Ik ben zelf single en heb geen kinderen. Maar als er kinderen zijn ben ik altijd de vader? Ik snap er niks van en kan op Google niemand vinden die hetzelfde heeft. Voor mij is dromen een 2e leven, het is altijd zo helder en altijd anders (behalve dus dat donkere gezin die komt vaker terug). De personen in die dromen en wie ik ben zijn allemaal onbekenden voor mij. Zijn er meer mensen die dit soort dromen hebben? En wat kan het betekenen? Ik zou graag weer over mezelf willen dromen eigenlijk…. Dank alvast!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je zou graag over je zelf willen dromen, schrijf je. Dat je droomt, dat je iemand anders bent kan komen doordat je je zelf niet goed kent. Je kan zoekende naar jezelf zijn. Je identiteit en trots op jezelf kan dan niet aanwezig zijn. Het is belangrijk om sterk in je schoenen te staat en weten wat je grenzen zijn en welke doelen je in het leven hebt. Anders wordt je stuurloos. In de dromen vermom je je als het ware in een ander persoon. Masturbatie staat voor ongeuite seksuele behoeftes of verlangens. Jezelf als vader zien is het verlangen naar autoriteit uitstralen. Het kleine meisje is het kind in jezelf. Onbevangen en speels. De verschillende soorten afkomsten, die je bezit in je droom, is het niet accepteren waar je vandaan komt. Je mag jezelf op nummer 1 zetten.

  Laat me weten of je het kan plaatsen. Ik ben benieuwd naar je antwoord.

  Joelle
  Deelnemer

  Beste Esme,
  Grotendeels klopt je antwoord wel. Ik heb ook last van derealisatie en depersonalisatie in het echte leven. Ik ben al sinds ik het week op zoek naar wie ik ben, maar hoe kom je daar nou ooit achter als je niet weet waar je vandaan komt? Ik ben 2 jaar geleden chronisch ziek geraakt en sindsdien geen doel meer in mijn leven dus dat klopt ook.. Maar als masturbatie staat voor on geuite seksuele behoeftes, waarom masturbeert ik dan nooit als vrouw zijnde?

  Heel erg bedankt voor je antwoord.

  Mvg

  Esme
  Moderator

  Is het nodig om tijdens de droom jezelf aan te raken? Het heeft toch geen nut, eigenlijk. Toevallig was je een man, toen het voorkwam. Wat je wel kunt doen om jezelf beter te leren kennen is door je emoties te accepteren. Je mag boos, verdrietig en bang zijn en waarom je andere bepaalde emoties hebt. Probeer dan voor jezelf duidelijk te maken, waarom je die emoties ervaart. Misschien ben je te streng voor jezelf. Je jeugd heeft een stuk gemist en zal het wat moeilijker maken, maar het help om dichter bij jezelf te komen.

  Xmmmm
  Gast

  Ik heb hetzelfde, en het betekent volgens mij niks anders dan dat je heel empathisch bent. Ga eens na of je in het dagelijks leven iemand bent die veel nadenkt over de beleef wereld van anderen, en dan niet alleen vrienden maar ook mensen waarover je leest of televisie over kijkt. Als je jezelf kent als iemand die veel meer dan de gemiddelde mens nadenkt over anderen (aangezien we in een wereld wonen waar de gemiddelde mens toch veelal met zichzelf bezig is) kan zich dit uiten in je dromen. Ik droom zelf ook dat ik 4 van de 5 keren iemand anders ben, en dat kan echt alles zijn. Man, vrouw, jong, oud, niks is te gek.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">