Dromen over school

 • Auteur
  Berichten
 • Somine
  Gast

  Beste Esme,

  Ik droom heel erg vaak over dat ik weer op school zit. Vrijwel altijd heb ik het jaar ervoor al een diploma gehaald, of ben ik blijven zitten; in beide gevallen voel ik niet de noodzaak mee te doen met de lessen of opdrachten te maken.

  Vannacht droomde ik ook weer over school. Ik herinner me niet meer precies waar het over ging, maar wel dat ik precies aan het uitzoeken was welke opdrachten er allemaal ingeleverd moesten worden en dat ik diverse niet had gemaakt, maar achteraf bleek dat ook helemaal niet nodig te zijn.

  Wat betekenen dit soort (terugkerende) dromen..?

  Esme
  Moderator

  De school is de plek waar je basis ligt, je gevormd en onderwezen wordt. De school staat symbool voor levenslessen. Hoe je met jezelf de maatschappij of situaties omgaat. Je kennis die je gebruikt en deelt. Dat je het diploma al behaald hebt komt, omdat je de kennis en vaardigheden hebt die nodig zijn om een bepaalde fase af te sluiten. Misschien verbaas je je erover dat je de diploma in je pocket hebt, toont dat je een beetje onzeker over de een bepaalde situatie bent. Maar toch, je kunt meer dan je eigenlijk denkt. Dat je bent blijven zitten dan staat dat voor een situatie die je nog niet goed onder de knie hebt. Terugkerende dromen zijn terugkerende vraagstukken.

  Somine
  Gast

  Hoi Esme,

  Dank je wel voor je heldere uitleg. Wat mooi om te lezen dat het al hebben van een diploma eigenlijk symbool staat voor het al beheersen van bepaalde vaardigheden. Ik vind het alleen wel lastig om dat dan te vertalen naar welke levenslessen het zijn. Maar misschien kom ik daar vanzelf wel achter.

  Een andere terugkerende droom die ik erg vaak heb gaat over het reizen met een bus. De locaties verschillen soms, maar vaak speelt het zich af in het dorp waar ik geboren ben. Er gebeuren verschillende dingen, maar altijd minstens een van de volgende zaken:
  – de bus komt te laat, de bus komt niet, de bushalte is verplaatst, ik weet niet waar ik op de bus moet stappen, de bus rijdt een andere route

  Waar heeft dat dan mee te maken? Ga ik een verkeerde kant op..?

  Esme
  Moderator

  De levenslessen zijn hoe je met jezelf en anderen omgaat. De manier van handelen in bepaalde situaties. De manier hoe je met problemen omgaat en oplost of laat. Dat zijn levenslessen. School en kennis opdoen en andere methodes aanleren verrijkt je inzichten.

  Dat je de bus mist of verkeerd rijdt betekent dat je eigenlijk een beetje onzeker bent ver het handelen van een bepaalde situatie. Je hebt een bepaalde situatie niet in de hand en dat kan te maken hebben met perfectionisme.

  Somine
  Gast

  Dank je, Esme,

  Er gebeurt op dit moment veel in mijn leven. Een tweede verhuizing in korte tijd, familieproblemen.
  Ik weet dat na deze verhuizing ons leven weer rustiger gaat zijn, dus daar kijk ik naar uit. En ik ben erg bezig met hoe ik mij moet verhouden tot een familielid en eigenlijk is het het beste om deze persoon uit mijn leven te bannen. Echter is dat niet gemakkelijk, omdat mijn omgeving daar anders over denkt.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">