Dromen over oorlog

 • Auteur
  Berichten
 • Rainbowtrain
  Gast

  Hallo,

  Ik heb vannacht heel gek gedroomd. Ik droomde dat er oorlog was in een naburig land.(vergelijkbaar met NL – ENG) Er waren daar allemaal aanslagen, maar bij ons was het ook onrustig geworden daardoor. Op een gegeven moment kregen we het advies om elders onderdak te gaan zoeken, als we op de aanvliegroute van het oorlogsgebied woonden.

  Ik woonde vlakbij de kust, dus alle vliegtuigen, etc. zouden over mijn woongebied komen. Daarom ging iedereen uit mijn stad op de vlucht. Ik was daarna opeens samen met mijn vader. We gingen eerst schuilen onder wat bosjes om de hoek, en daarna gingen we toch de heuvel op iets verder. (gewoon nog steeds in datzelfde gebied, dus heel onlogisch eigenlijk)

  Daarna wilden we een veiligere plek zoeken. Ik wilde naar het huis van mijn oma, maar mijn vader zei: “Je moeder is daar toch vanavond?” “O, ja,” zei ik. “Dan doen we dat morgen.” (in het dagelijks leven heb ik momenteel geen contact met mijn moeder). Hierop gingen we naar een neef van mijn vader, en die vonden we in een soort houten kroeg/kamer (zo’n ouderwetse kroeg uit de middeleeuwen, qua sfeer).

  Toen we daar zaten, zag ik een marter of fret-achtig dier naar binnen rennen. In de andere kamer was ook nog een grote eekhoorn, en ze gingen achter elkaar aanrennen, totdat er een grote oranje kater achter de twee aanrende en ze naar buiten gingen.

  Daarna werd ik wakker… :-/

  Esme
  Moderator

  Ik zal je droom analyseren, als je reageert op dit bericht. Daarna graag een reactie op de uitleg. Er zijn maar weinig mensen die zonder deze info reageren, terwijl ik veel tijd en energie erin steek.

  Rainbowtrain
  Gast

  Oké, nou dan ben ik bij dezen benieuwd naar de uitleg :)

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Een oorlog in je droom is een gevolg van innerlijk conflict met jezelf, tussen gevoel en verstand. Een aanslag staat voor een spannende gebeurtenis die je in de nabije toekomst te wachten staat. Het naburig land is de maatschappij. Het kan zijn, dat je er klaar mee bent, hoe mensen met je omgaan. Vandaar het advies naar ander onderdak en loop je er liever voor weg. De vliegtuigen laten je in de war maken. Je verstopt je, samen met je steun die zich manifesteert in je droom als je vader. In de kroeg schenken ze alcohol. Dit zorgt voor escapisme.

  Rainbowtrain
  Gast

  Beste Esmee,

  Bedankt voor je uitleg. Ik herken wel wat je zegt. Er is veel innerlijk conflict geweest, als ook een weerstand tegen de maatschappij. Ik ben daarom geëmigreerd, en voel me hier veel meer op mijn plek. Maar die droom had ik dus juist hier, op mijn nieuwe plek..?

  En die dieren in het café vond ik ook heel raar en bijna mythisch…

  Esme
  Moderator

  Je kan het zien als een verwerkingsdroom. Het oude kun je ermee loslaten. Dromen hebben zijn natuurlijke verwerkingen. Anders loopt het emmertje te snel over. Ik heb de dieren over het hoofd gezien. Een marter is een roofdier en knaagdier. Er knaagt iets aan je. Je bent niet blij als ze in je spouwmuren komt. De eekhoorn is ook een knaagdier, maar die blijft in zijn terrarium. Twee tegenpolen. In de droom manifesteer je je in een kater. Het lost zich allemaal vanzelf op. Het wegjagen is je assertieve eigenschap, deze ontwikkel je verder.

  Rainbowtrain
  Gast

  Dank je wel voor de toelichting :)

  Wel bijzonder, hoor, dat je geest dingen op zo’n manier verwerkt. Het is wel echt een (symbolische) spiegel… grappig :)

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">