Dromen over geweldadige ex

 • Auteur
  Berichten
 • Kaatje
  Gast

  2jaar geleden ben ik mishandeld door mijn ex. Hiervoor verschillende therapie gehad omdat ik het niet kan los laten en denk dat het telkens aan mij ligt.
  Het laatste jaar droom ik steeds vaker dat het goed tussen ons komt. Dat hij juist boos op mij is en ik mijn veronschuldeging kom doen, en hij de baas weer speelt. Ik slaap hier erg slecht van en ben overdag heel erg verward. Ik wil dit niet dromen!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De droom is een verwerkingsdroom en geeft een gevoel van schuldig zijn. Slachtoffers hebben vaak dat ze zich schuldig voelen. Mensen die lang met een schuldgevoel rondlopen kunnen hierdoor in een depressie komen. Vaak zie je ook bij traumatische ervaringen, zoals seksueel misbruik of mishandeling, dat het slachtoffer onterecht een schuldgevoel heeft. Je verlangt naar een goede verstandhouding, maar je ex spoort niet. Hij heeft jou verwaarloost en dat mag je accepteren. Zodra je dat doet, kun je kun je het los laten of het een plekje geven.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">