Dromen over doodgeboren baby

 • Auteur
  Berichten
 • JoyceAnna
  Deelnemer

  Op dit moment ben ik vijf maanden zwanger van mijn eerste kind. Een zoontje. Dit is een prettige zwangerschap en ik heb weinig klachten.
  Toch droom ik heel akelig…
  Vannacht droomde ik dat ik op een cruiseschip zat en dat ik daar tussen verschillende mensen moest bevallen van mijn in de buik overleden kindje. Er was geen paniek of onrust, iedereen keek naar me alsof ze dit al hadden verwacht. Ik werd ook steeds verplaatst met mijn bed omdat ik anderen in de weg zat. Het duurde erg lang voordat ik wel ergens ‘mocht’ staan met mijn bed. Uiteindelijk vond ik samen met een gynaecoloog die toevallig aan boord was maar weinig zin had in deze bevalling een plekje met wat minder omstanders, een beetje donker ook, een plekje om te bevallen. Ik moest een paar keer persen, dat deed geen pijn, ging heel kalm. Toen kwam er een lijkbleek kindje uit me. Die met gesloten ogen en extreem bleke huid zo groot was als een baby van 3 maanden. In mijn droom was ik pas 3 maanden zwanger en toch was het kindje dat uit me kwam al zo groot. Het moest er nu al uit, zei iedereen om me heen. Allemaal vage bekenden of onbekenden aan boord.
  Ik was er inwendig heel boos onder, heel gefrustreerd, maar ik wilde me ‘keurig’ gedragen en deed toch wat de omstanders en de gynaecoloog zeiden. Ook al twijfelde ik enorm, want ik dacht zelf dat als ik mijn baby wat langer in mijn buik zou houden hij misschien wel weer levendig zou worden en ik hem kon voldragen.
  Een bizarre en echt onprettige droom… waardoor, als zwangere jonge vrouw, me meteen de angst naar de keel greep dat er ‘iets’ aan de hand is met m’n kindje.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">