Dromen dat je iemand anders bent

 • Auteur
  Berichten
 • In veel dromen ben ik iemand anders
  Gast

  Hallo,
  Ik heb al sinds ik me kan herinneren dat ik af en toe dromen heb waarbij ik niet mezelf ben. Hiermee bedoel ik dat ik werkelijk iemand anders ben. In een recente droom was ik de vader van een klein meisje (ik ben een vrouw van in de 20 zonder kinderen), maar ik droom ook vaak genoeg dat ik een oudere vrouw ben die ik niet ken, een jong meisje of andere personen. Ik heb wat research gedaan en kan tot nu toe niemand vinden die dit ook ervaart. Verder kan het zijn in zo’n droom dat ik eerst mezelf ben, vervolgens naar mezelf kijk en daarna een ander persoon belichaam. Af en toe praat ik dus vanuit een ander persoon tegen mijzelf. Ik vroeg mij af wat hier voor een verklaring zou kunnen zijn, omdat ik het erg vreemd vind.

  Verder wil ik nog toelichten dat ik eigenlijk nooit een terugkerend ander persoon belichaam, het zijn altijd random andere mensen die ik in mijn echte leven niet ken.
  Hopelijk kan iemand me helpen.

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Dromen zijn ook een spiegel van jezelf. In deze droom vertegenwoordigen die andere types patronen van jezelf. Deze worden ook wel Archetypes genoemd. Het is een theorie van de Zwitserse psycholoog Jung. In de link lees je meer: https://www.unlp.nl/kennisbank/begrippen-en-technieken/archetype-jung
  De vader is in je droom de zorggever. Het meisje de onschuldige. De oudere vrouw staat voor de wijze vrouw.

  Ingelise
  Gast

  Hoi, ik heb sinds kort ook deze dromen. Inderdaad heel vreemd. Ik ben iemand anders terwijl er ook echte familieleden een rol spelen in de droom. Ik ben het wel eens met de verklaring. Ik sta op een tweesprong in het echte leven en zal keuzes moeten maken wat betreft de toekomst. Daar worstel ik mee. Alleen jammer dat ik de droom niet begrijp. Ik ga er nog eens goed naar kijken 😉😁

  Karin
  Gast

  Ik heb dit soort dromen ook al sinds mijn kleutertijd heel soms zijn het dromen waarbij ik iets zie dat echt gebeuren gaat . Zo heb ik een aantal jaren terug gedroomd dat ik een jongetje was dat op een vliegveld aan het wachten was op het vliegtuig en plotseling bevangen werdt door het gevoel dat we niet aan boord moesten gaan. Ik smeekte (zijn) moeder om niet aan boord te gaan. Een dag later stond er in de krant dat er een vliegtuig ongeluk had plaatsgevonden met een foto van die moeder met als kop als bij een wonder het vliegtuig niet gehaald. Helaas loopt het niet altijd goed af ,ben ook getuige geweest van verschillende fatale ongelukken en soms gebeurt er gewoon niks bijzonders zoals gisteravond droomde ik een meisje te zijn die ergens op bezoek was en daar lekkere gespeeld heeft op de vloer en laat thuis kwam en haar vader had gemist. voorspellende dromen over mijn eigen morgen horen daar ook bij .

  Artemis
  Gast

  Ook ik heb dit soort dromen al zolang als ik me herinner. In ongeveer een kwart van mijn dromen belichaam ik iemand anders, waarbij ik ook andere vrienden en/of familieleden heb.
  Ik heb bij sommige dromen sterk het gevoel dat het om een vorig leven van mijzelf gaat. In een heel enkel geval komt daar zelfs een naast familielid in voor die in zo’n droom ook een andere rol vertegenwoordigt.
  Maar zo heel af en toe droom ik ook over andermans leven terwijl ik daar weinig verbinding mee voel. Alsof ik naar een willekeurige film of filmfragment kijk zonder dat het verhaal mij erg interesseert. Een beetje zoals zappen op tv, waarbij je per ongeluk op een verkeerd kanaal blijft hangen. Bij deze laatste dromen vraag ik me af of het werkelijk iemand anders leven is (of was) en dat ik daar per ongeluk op “intune”. Het zou heel interessant zijn om hier dieper op in te gaan met iemand anders die dit soort ervaringen heeft.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">