Dood vriendin

 • Auteur
  Berichten
 • Jahnesta
  Gast

  Ik zat in een kamer op een brede rode stoel met voetenbankje. Ik sliep en droomde wat, de stoel stond in de kamer van een soort psycholoog /psychiater en ik droomde heel onrustig. Toen ik “wakker werdt” zat mn vader voor me in de kamer, ik heb hem al een tijdje niet gezien en maak me best zorgen om hem, (hij heeft gisteren een MRI scan gehad) maar het was alsof hij de rol van psychiater/psycholoog had. Toen ik weer naar buiten liep was ik op een druk station, en had ik een afspraak met een vriendin van me, (ook met haar gaat het niet zo goed.. scoriose, ouders die gaan scheiden en niks aan het huishouden doen, angst en onzekerheid voor haar…) En we zouden ergens afspreken, iets wat ik al heel lang niet heb gedaan maar heel graag zou willen, ook al heb ik het gevoel dat we elkaar de laatste tijd niet zoveel meer te vertellen hebben… ik liep met haar naar een plateu boven, waar de trein zou stoppen, maar opeens wordt ze niet goed of zo en valt langs de railing naar beneden! Een uitdrukking op haar gezicht van iemand die flauwvalt, leeg en emotieloos.. ik probeerde haar nog te vangen maar ze ontglipte me letterlijk, alsof mijn handen geen houvast meer hadden… ik rende naar beneden en probeerde te checken of ze nog leefde, haar arm lag zo raar dat ik niet eens kon zien of ze überhaupt nog een hand had. Iemand die kwam kijken zei dat ie er misschien afgevallen was.. Ik zag íemand in de menigte mensen die op een vrouw leek die me heel lang beggeleid heeft maar waar ik binnenkort afscheidt van neem helaas , dus ik door al in tranen naar haar roepen, de eerste keer was het haar niet, maar de tweede keer wel, maar zodra ik haar aandacht had wist ik niks meer te zeggen, en voelde ik me leeg vanbinnen… Toen werdt ik weer naar die psychiater/psycholoog begeleid, en ik bleef maar huilen op zo’n griezelig realistische manier, mn ogen waren wazig van de tranen, ik wist niet eens of mijn vriendin nog leefde! De man had een zwart witte hond (eentje die ik maandag nog in het echt gezien heb) en toen hij me knuffelde uit troost voelde het op een vreemde manier prettig, het was niet mn vader maar nu ik er zo over nadenk voelde die knuffel wel zo. Warm en vertrouwd. Ik ging weer in die stoel zitten en “viel weer in slaap” en nu ben ik net wakker geworden met een heel naar gevoel, alsof ik net gehuild heb… Sorry als dit te lang was, ik moest het even kwijt. Wat zou dit betekenen? Zo gedetailleerde droom kan toch niet niks zijn..? Probeerd mijn onderbewustzijn wat te vertellen ofzo? Alle reacties zijn welkom, bedankt alvast!

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.

  Een fauteuil symboliseert jouw behoefte om even stil te staan en de tijd te nemen om een bepaalde situatie te overdenken voordat je tot actie overgaat. De psycholoog is je coach. Het zou ook kunnen betekenen dat je even moet relaxen.

  Dat je vader zich manifesteert als psychiater komt, omdat je hem niet alleen lichamelijk maar onbewust ook wilt scannen op zijn psyche. Een ziekte gaat verder dan alleen fysieke zwakte. Dat is die zorgen die je om hem maakt. Met de vriendin is het net zo. Zij verliest haar mentale energie, wat je zorgen baart.

  Het hondje staat voor trouw en knuffelgehalte. Je hebt behoefte in genegenheid en een arm om je heen. Soms kun je je hierdoor eenzaam voelen. Deze droom gaat om verwerking in de dingen die je momenteel meemaakt. Het is een uitlaatklep.

  Jahnesta
  Gast

  Oh wow, ik had geen idee dat dat zo diep kan gaan! Heel erg bedankt voor de uitleg, ik denk dat dat best wel eens zo zou kunnen zijn! Alleen een vraagje, hoe weet je dit allemaal? Ik denk dat het wel zo’n beetje klopt, maar hoe wist je dit?

  Esme
  Moderator

  Een leerschool van 10 jaar, levenservaring en het droomwoordenboek.
  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven.
  De symbolieken leg ik uit.

  Jahnesta
  Gast

  Ohh ok, op welke school heb je gezeten? Gewoon nieuwsgierig ???? en hebben alle dromen een betekenis? Want sommige lijken me gewoon puur onzin.. ????

  Esme
  Moderator

  Nou, het is niet echt een school. Het is meer de ervaringen en kennis die ik spiritueel gebied en psychisch gebied heb opgedaan. Ik liet vroeger ook altijd mijn dromen analyseren en op die manier heb ik het geleerd. Er is een persoon geweest via internet, die mij de manier van dromen uitleggen heeft geleerd. En nu leg ik zelf uit. De meeste dromen hebben wel een betekenis.

  Jahnesta
  Gast

  Dat is best interessant om dieper op in te gaan, misschien is het leuk om een soort dromen dagboek bij te houden ofzo, en dan via deze site achter de betekenis te komen. Oh en die ??????? Waren emojis, blijkbaar snapt deze website emojis niet :P bedankt voor de uitleg!

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">