Dode cavia’s door vader

 • Auteur
  Berichten
 • Melissa
  Gast

  Hallo,

  Ik heb wel vaker nare dromen over mijn huisdieren, en vroeg me dus nou eigenlijk af of het een betekenis had. Deze nacht had ik er namelijk weer een.

  Mijn vader en ik hebben wel vaker onenigheid of ruzie. Maar in deze droom hadden we knallende ruzie. Maar dan ook écht knallende ruzie. Mijn vader was zó boos op mij, dat hij mijn cavia’s pakte en in de oven deed (die stond aan). Hij bleef maar schreeuwen dat ik moet luisteren naar hem, maar ik raakte helemaal in paniek. Toen sloeg de vlam in de oven, ik ben gillend er naar goe gerend, en heb mijn vader aan de kant geduwd. Ik heb mijn dieren uit de oven gehaald, mijn eigen armen helemaal vol brandwonden. Maar ze overleden in mijn armen.. En mijn vader bleef maar zeggen dat het mijn eigen schuld was en dat ik had moeten luisteren..

  Dit is dus niet de eerste droom over mijn beestjes. Ik kan me er nog eentje herinneren dat ik ze met opzet kokosvet gaf (niet giftig, maar in mijn droom wel). Dat vonden ze zo lekker, ze bleven het drinken. En langzaam werden ze steeds slapper en vielen ze dood neer.

  Kan ik ook van die dromen afkomen, of niet? Want het overdonderd me elke keer en ik blijf het zo naar vinden 🙁

  Groetjes Melissa

  Esme
  Moderator

  Dromen zijn verwerkingen van trauma’s, situaties, problemen en verwerking van de dag. Dus er zit altijd wel een betekenis achter. Je vind het niet prettig om ruzie te maken met je vader en daarom droom je erover. Maar helaas gebeurt dat door onbegrip of miscommunicatie. Waarschijnlijk voelt hij wel vaker die onmacht en probeert dan op een psychologische manier boven je te staan, wat niet eerlijk is.

  De brandwonden is pijn die je vader je aandoet. Maar daar mag je zeker wel wat van zeggen en je emoties laten spreken. Als je bij een onenigheid met je vader je rot voelt, mag je dat best zeggen. Of als het je verdrietig maakt, dit uiten aan hem. Misschien heeft hij het helemaal niet door, wat hij je aandoet.

  Dromen over je dieren die dood gaan zijn je zwakke plekken die in je droom naar boven komen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  Melissa
  Gast

  Dankjewel voor jet antwoorden. Wat je nu zegt klopt wel, als ik er zo over na denk. Ik had nooit gedacht dat de betekenis zo anders had kunnen zijn dan ik zelf zou denken.

  Esme
  Moderator

  Waar dacht jij dan aan, wat het zou kunnen betekenen?

  Melissa
  Gast

  Ik had puur gedacht dat het alleen om het verliezen van mijn beestjes zou gaan. Dus een soort verlatingsangst / verlies angst ofzo, die heb ik namelijk wel.

  Esme
  Moderator

  Zeker kan ook! Eigenlijk weet de dromer het best wat de betekenis is. Vooral je gevoel gebruiken.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">