Dode baby

 • Auteur
  Berichten
 • Rose
  Deelnemer

  Ik droomde dat ik vandaag een vriendin moest opzoeken die was bevallen maar kwam een vriend van me tegen en ging met hem mee. Ik zag dat die vriendin me een paar keer probeerde te bellen maar ik nam niet op. Die vriend en ik komen vaak langs een bankje waar een jongen op zat (die ik in het echt leven niet kan uitstaan) met zijn vriendin en een paar mensen die ik niet ken. Iedere keer als wij voorbij liepen, keek die jongen mij steeds aan, ik keek dan even terug en negeerde hem verder.

  Ik kwam alleen aan in het ziekenhuis en daar was die vriendin. Ze zei dat haar baby oké was in de ochtend maar ineens in de middag was overleden. Ze zag er verdrietig en kalm uit en deed ook heel kalm haar verhaal, alsof ze wist dat het ging gebeuren en zei rustig : ik wou dat je de baby zag voor het te laat was. Zelfs was ik ervan geschrokken en wist niks te zeggen. Ineens stond het bankje met dezelfde mensen voor de ingang van het ziekenhuis en weer keek de jongen me aan en ik bleef hem negeren. Met die vriendin liepen we weg van de ingang het ziekenhuis in. Ze bleef kalm praten over haar baby en ik liep ernaast en luisterde.

  Die vriendin is in het echt ook zwanger dus vraag me af of het iets betekent.. Ook had ze me 2 dagen geleden een berichtje gestuurd om te vragen of ik langs kon komen en ze klonk niet goed. Zou het daardoor komen misschien?

  Esme
  Moderator

  Het is heel moeilijk te bepalen als het gaat om een voorspellende droom. Dat kun je achteraf pas merken. Voorspellende dromen komen heel zelden voor.

  Als het gaat om de symbolieken, dan zou ik het volgende hierover vertellen. Een bevalling staat voor iets nieuws. Met het missen van de communicatie is men niet bewust van de verandering. Omdat het kindje niet meer leeft, staat dit symboliek van niet ingaan op een verzoek of aanbod om je verder te kunnen ontwikkelen. Kennelijk ben je er nog niet aan toe.

  De jongen staat hier symbool voor afschuw. Maar je staat in ieder geval niet open over hoe hij zich voelt. Misschien komt zijn gedrag wel voort uit onzekerheid. Mensen kunnen zich groter voordoen dan ze zijn. Maar ja, als het niet klikt wordt het ook weer zo geforceerd.

  Rose
  Deelnemer

  Sorry voor mijn late reactie! Ik denk ook niet dat het een voorspellende droom is geweest, het lijkt nu nog goed te gaan met de baby. Ik ben nu vooral bezig mezelf te ontwikkelen en ben daar nog wel eens onzeker over en dat zou met die jongen zeker kunnen kloppen maar ik pikte zijn gedrag in het echte leven niet en ik spreek hem ook niet. Wat ik deed in die droom, doe ik ook in het echte leven. Op zijn tijd probeert hij mij aandacht te krijgen door negatieve aandacht en ik negeer dat. Dank je wel voor je uitleg!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">