Dieren

 • Auteur
  Berichten
 • Cait
  Deelnemer

  Hallo iedereen!

  Twee nachten geleden droomde ik over een hamster dat ik had gevonden in Parijs (al ben ik daar nog maar 1 keer geweest). Ik had die hamster meegenomen naar men huis en omgetoverd tot een man met krullen omdat hij oorspronkelijk een man moet geweest zijn en geen hamster. Eenmaal thuis wou ik hem houden als huisdier maar dan in mensenvorm. Mijn ouders in mijn droom vinden dit bizar en zeiden dat die man duidelijk geen hamster was waarop ik zei van wel en dat we hem een plaatsje moesten geven.

  Deze nacht droomde ik over een kat die eerst heel normaal was maar toen ineens geen ruggengraat meer had door een ongeluk. Ik vond dit heel droevig en zag mezelf de hele tijd in tranen in mijn droom. Ik wou dit dier verzorgen dus bleef ik er op elk moment bij en plaatste hem overal waar ik ging op mijn schoot. Dit dier kon spreken en ik had er een hele goede band mee. Ik ervaarde een schuldgevoel alsof het mijn fout was dat hij deze pijn had. Later in mijn droom kwam ik een vriendin tegen en zei ik dat ik haar nieuwe partner heb ontmoet. Alles wat ze over hem had verteld kwam overeen met die gewonde kat die ik wou verzorgen dus zei ik dat dat haar nieuwe partner moest zijn.

  Heel absurd allemaal maar in het kort: ik droom dus over dieren die kunnen spreken of een mensenvorm aan gaan nemen en die gewond zijn en gered moeten worden of hulp nodig hebben waarbij ik veel verdriet voel om hun pijn.

  Ebeline
  Gast

  Hamster staat ook wel voor verzamelwoede. Dus wat symboliek betreft zou ik dan afvragen of jij iemand bent die ergens moeilijk afstand van kan nemen en toch alsnog, koste wat kost iets moois van de situatie wil maken.

  En als ik dan jouw laatste droom lees. Kat zonder ruggengraat dat dan de partner van een vriendin zou zijn.

  Ruggengraat hebben is ergens voor staan in het leven. Losers zijn zwakke, laffe mensen. Er zijn inderdaad vrouwen of mensen in het algemeen die lijden aan helpersyndroom.
  De ander willen redden en dus in de watten leggen. Schuldgevoel hoort daarbij omdat mensen met helpersyndroom het als hun levenstaak ziet om de ander te helpen.

  Ik denk dat de hamster die jij omtovert tot een man met krullen net zoiets is.
  Jouw ouders zien ook wel dat de persoon als het ware geen knip voor de neus waard is of niet is wat jij erin denkt te zien.

  Maar jij die graag het beste met de ander voor heeft wil toch de persoon( hamster) in iets omtoveren omdat jij de essentie van de persoon ziet en dat naar voren wil brengen.
  Buitensluiten doe jij niet aan. Daarom doe jij je best om toch ruimte te creëren voor dit soort mensen. In dit geval de hamster die een man met krullen blijkt te zijn

  Cait
  Deelnemer

  Heel erg bedankt!

  Ebeline
  Gast

  Ik ben toch wel benieuwd of je je ook kunt vinden in de droomvertaling

  Cait
  Deelnemer

  Ja zeker! Vroeger werd ik door vrienden en familie ook telkens zo beschreven dus er zal wel iets van waar zijn!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">