Boerderij

 • Auteur
  Berichten
 • Jana
  Gast

  In mijn droom was ik met de auto door het buitenland aan het rijden. Op een gegeven moment kwamen we aan bij een boerderij. De sfeer was er nogal grimmig, want ik besefte dat het heel naar voor die dieren moest zijn om geen echte vrijheid te hebben en op vaste momenten gevoerd te worden. Er was een hele grote vervuilde vijver die het gras waar de dieren stonden scheidde van het smalle strookje gras waar ik stond. Ik voelde me ook een beetje opgesloten. De dieren waren ook geen echte dieren, zoals een enorme naaktslak. Toen ik met de eigenaar van de boerderij wilde spreken zag ik een bruine geit in z’n kooi liggen. Hij was aan het doodgaan. Z’n oog was helemaal bruin en z’n vacht heel smerig. Op de boerderij lieten ze alles op de “natuurlijke” manier gaan, dus niemand ging m helpen en ik mocht dat ook niet.

  Wat betekent dit?

  Esme
  Moderator

  Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. In je auto ben je mobiel. Je reist naar het buitenland, dus het onbekende. De boerderij staat voor je angsten en onzekerheden. Op een één of andere manier mis je bewegingsvrijheid. Voeden staat voor geestelijke voeding.

  De slak wijst op traagheid, maar dat je toch stabiel door het leven gaat. Je zou akelig traag op je doel afgaan, waarschijnlijk doe je in het echte leven alles op een slakkengangetje. De vervuilde vijver is de bagage die je met je meesleept.

  De bruine geit doet me denken aan de mythische “PAN” hij is de god van het woud en patroon van de herders en hun kudden. Verder is hij de god van het vee en het dierlijk instinct. Hij staat voor vruchtbaarheid en geilheid. Pan heeft het onderlijf en de hoorns van een geit, maar een menselijk bovenlijf. Verder heeft hij een lang smal gezicht, een grote neus en gele oogjes. In je droom gaat hij dood, dus heeft het te maken met gebrek en gemis aan sensualiteit.

  Jana
  Gast

  Bedankt voor je antwoord :)

  Jana
  Gast

  Ik had nog wel een vraagje: hoe kan het dat ik niet weet waar een geit bijvoorbeeld voor staat qua symboliek, maar m’n onderbewustzijn wel?

  Esme
  Moderator

  Het onderbewustzijn omvat alle psychische processen die het bewustzijn niet waarneemt. Toch hebben de voorstellingen, gedachten, herinneringen of motieven die in het onderbewustzijn opgeslagen zijn, vaak een bepalende invloed op onze bewuste reacties.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
Je emailadres wordt niet getoond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">